Sigortasız inşaat işçisi iş  cinayetinde hayatını kaybetti

Sigortasız inşaat işçisi iş cinayetinde hayatını kaybetti

Hasköy Sanayi'deki bir inşaat işinde çalışırken ayağı kayıp yüksekten düşen Başar Beşiroğlu hayatını kaybetti. Kahveciler Odası eski Başkanı merhum Şükür Beşiroğlu’nun oğlu, başkan Barış Beşiroğlu’nun abisi Başar Beşiroğlu, sigortasız çalıştırılıyordu

Hasköy Sanayi Sitesi’ndeki bir binanın inşaat işinde çalışırken ayağı kayıp 7 metre yüksekten düşen Başar Beşiroğlu hayatını kaybetti. Kahveciler Odası eski Başkanı merhum Şükür Beşiroğlu’nun oğlu, başkan Barış Beşiroğlu’nun abisi Beşiroğlu’nun sigortasız çalıştırıldığı öğrenildi

 

Gebze’de yine ve yeni bir iş cinayeti, inşaat işkolunda yaşandı. İstanbul merkezli BÇY İnşaat Mekanik firmasında çalıştığı öğrenilen Başar Beşiroğlu hayatını kaybetti.   İşverenin iş sağlığı ve güvenliği kuralları bir yana, çalıştırdığı işçinin sigortasını bile yapmadığı öğrenildi.

Savcılık soruşturması süren, işverenin Cumhuriyet Polis Merkezi’nde an itibariyle (21 Aralık 2022 / 02.00) ifadesinin alınmaya devam ettiği iş cinayeti -henüz kesinleşmemekle birlikte- edinilen bilgilere göre şöyle gelişti.

51 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Başar Beşiroğlu, 4-5 gün önce çalıştığı inşaat firmasına bağlı olarak Gebze, Hasköy Sanayi Sitesi’ndeki bir yapıda çalışmaya başladı. 20 Aralık Salı günü, akşam yemeğini yedikten sonra 7 metre yüksekliğindeki yapıda işine devam ederken ayağı kayarak yere düştü. Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, iki defa kalbi duran Başar Beşiroğlu’nun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

 

baba-ogul-003.jpg

Aslen Trabzon’un Araklı İlçesi, Değirmencik Köyü eşrafından olan

Gebze Kahveciler Esnaf Odası eski Başkanı ve Gebze Belediye Meclisi eski Üyesi merhum Şükür Beşiroğlu’nun oğlu, odanın mevcut başkanı Barış Beşiroğlu ve Umut Beşiroğlu’nun abisi, İYİ Parti Çayırova İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Beşiroğlu ve Çayırova Trabzonlular Derneği Başkanı Burhan Beşiroğlu'nun amcaoğlu idi.

Gebze’de ikamet eden ancak uzun yıllar Çayırova’da yaşayan Başar Beşiroğlu bugün (21 Aralık Çarşamba) Çayırova Ensar Camii’nde  ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Darıca, Nene Hatun Mahallesi Belediye Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Gebze Yeni Haber Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.