Sigara her yıl 7 milyon kişiyi öldürüyor!

Sigara her yıl 7 milyon kişiyi öldürüyor!

Geçtiğimiz yıl elde edilen verilere göre, dünyada 1 milyardan fazla kişi sigara kullanırken, her yıl yaklaşık 7 milyon kişinin sigara kullanımını bağlı...

Geçtiğimiz yıl elde edilen verilere göre, dünyada 1 milyardan fazla kişi sigara kullanırken, her yıl yaklaşık 7 milyon kişinin sigara kullanımını bağlı hastalıklar yüzünden hayatını kaybettiği belirlendi.

 Ajans Press’in Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerinin yanı sıra medyaya yansıyan haber başlıklarından derlediği bilgilere göre, dünyanın karşılaştığı en büyük kamu sağlığı tehditlerinden sigara, 1 milyardan fazla kişi tarafından kullanılırken, her yıl yaklaşık 7 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Yaşanan ölümlerin, 6 milyonu doğrudan sigara kullanımından kaynaklanırken, 890 bini sigara içenlerin dumanına maruz kalması sonucu gerçekleşiyor. Birçok insanın hayatına mal olan pasif içicilik, yetişkinlerde koroner kalp hastalığı ve akciğer kanseri dâhil ciddi kardiyavosküler ve solunum yolu hastalıklarına, bebeklerde ise ani ölümlere neden olurken, hamilelerde de düşük riskine neden olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.