Sıfır atıktan 1 milyon kazandıran  Büyükgöz bir yenisine göz dikti

Sıfır atıktan 1 milyon kazandıran Büyükgöz bir yenisine göz dikti

Türkiye Belediyeler Birliği’nin sıfır atık projesinde ödülün yanı sıra 1 milyon TL’yi proje geliştirme için kasasına koyan Gebze Belediyesi’nde Başkan Büyükgöz, 5 milyon TL’lik yeni yatırım için protokol yetkisi aldı

Gebze Belediye Meclisi’nin 16 maddeyle tasarlanan aralık ayı olağan toplantısında yazışması meclis gündemi oluşturulduktan sonra belediyeye ulaşınca ek gündem maddesi olarak değerlendirilen sıfır atık konulu 17’nci gündem, sonuç alınırsa belediyenin yüzünü güldürecek.  

gebze-belediye-meclisi-aralik-2020---32.jpg

Türkiye Belediyeler Birliği’nin sıfır atık projesinde ödülün yanı sıra 1 milyon TL’yi proje geliştirme için kasasına koyan Gebze Belediyesi’nde Başkan Büyükgöz, 5 milyon TL’lik yeni yatırım için protokol yetkisini oy birliğiyle aldı.

YENİ BAŞVURU İÇİN

Gebze Belediyesi; Türkiye Belediyeler Birliği tarafından uygulanan, belediyelerin sıfır atık uygulamalarında katılımın arttırılması ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması amacıyla belediyeler için sıfır atık fikir ve proje uygulamasında Türkiye genelinde derece edinen 32 belediyeden biri olarak başarı edinmişti. Bu kapsamda yarışma işlemlerinin tamamlanabilmesi ve yeni proje başvurusu için bir işbirliği protokolü imzalanması gerekirken bunun için de Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e yetki verilmesi belediye meclisi gündemine taşındı.

YİNE AYNI AMAÇ İÇİN KULLANILACAK

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ek gündem maddesine dair yaptığı bilgilendirmede  Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde sürdürülen projede ödülün yanı sıra 1 milyon TL tutarında hibenin de Gebze Belediyesi’ne ulaştığını ve bu gelirin yine sıfır atıkla ilgili gelişmeleri daha da yaygınlaştırmak için kullanılacağını söyledi.

ASGARİ 5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

 

gebze-belediye-meclisi-aralik-2020---36.jpg

Türkiye Belediyeler Birliği’ne yeni bir proje için talepte bulunduklarını aktaran Büyükgöz, “Asgari 5 milyon TL’lik bir yatırımı içeren bir talepte bulunacağız. Bunu da Bakanlık prensip olarak ön protokolle başlatmak istiyor. Protokol yetkisi talep ediyoruz. Sıfır atık projesiyle alakalı yarışma ve diğer primleri, teşvikleri belediyemize kazandırmak için imza yetkisi talep ediyorum” dedi.

Ek gündem maddesi önce oy birliğiyle gündeme alındı. Ardından 17’nci gündem maddesi olarak yine oy birliğiyle kabul edildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.