Sıcak hava bayıltıyor!

Sıcak hava bayıltıyor!

 Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde devam ettiği bu günlerde, aşırı nemin de etkisiyle sıcaktan bunalanlar serinleyebilecekleri kapalı...

 

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde devam ettiği bu günlerde, aşırı nemin de etkisiyle sıcaktan bunalanlar serinleyebilecekleri kapalı alan ararken, uzun süre dışarda kalanlar ise baygınlık geçiriyor. Meteoroloji Müdürlüğünün tespitlerine göre İzmit kent merkezinde dün 33 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, bugün bir derece daha artarak 34 dereceye çıktı. Ancak bu sıcaklık nemle birleşince 35- 37 derece arasında hissediliyor. İzmit kent merkezinde sıcaktan bunalanlar, sahil şeridindeki park ve ağaçlık alanlarda çimler üzerine yatıp uyurken, özellikle öğleden sonraları açık alanları boşaltan vatandaşlar gölge alanlarda zaman geçirmeyi tercih ediyor.
 
'DIŞARI ÇIKMAYIN' UYARISI

Uzun süre kent merkezinde açık alanda yürümek zorunda kalanlar ise baygınlık geçiriyor. Öğlen saatlerinde herkesin gözü önünde bayılan bir vatandaş da ambulansla hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, özellikle astım ve kalp hastası olanların öğleden sonraları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulunurken, sıcak havanın Cuma gününe kadar devam edeceği ve Cuma gününden itibaren yağış beklendiği, hava sıcaklığının biraz düşebileceği tahmin ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.