SGK’ya yer almak için arsa satıyorum

SGK’ya yer almak için arsa satıyorum

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık 4 bin 400 metrekarelik yer satışına muhalefet eden CHP’ye verdiği yanıttı özetle, kamulaştırma ile arsa edinmek için arsa sattığını ve o gelirle Darıca’ya SGK kurulması için arsa alacağını söyledi

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık 4 bin 400 metrekarelik yer satışına muhalefet eden CHP’ye verdiği yanıttı özetle, kamulaştırma ile arsa edinmek için arsa sattığını ve o gelirle Darıca’ya SGK kurulması için arsa alacağını söyledi:

 

muzaffer-biyik-2.jpg

SEN MİSİN KARŞI ÇIKAN? Konuşması esnasında AKP Darıca İlçe Başkanlığı yaptığı dönemdeki bir tutumuna kendiliğinden atıfta bulunan Muzaffer Bıyık, “ Kamu alanlarının satışına karşıydım, sen misin karşı çıkan?” diye espri yaptı.

SADECE GÖRÜNTÜSÜ YEŞİL ALAN

“Bizim özellikle Kazım Karabekir Mahallesi, Elmalı Camii altında, 2217 metrekare ve 2189 metrekare olmak üzere iki ayrı parselde yeşil alanımız var. Bu arsa yeşil alan ama görüntüsü yeşil alan. Hisseliler ve vatandaşların mülkiyetleri var. 30 – 70’şer metrekare. Şu anda bize açılmış davalar var. Davalara baktığınızda şöyle bir şey gözlemledik.

Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün bütçesine biz kamulaştırma için 6 milyon lira ayırdık. Mahkemelerden doğan faizleri, bilirkişilerin aradaki yüksek fiyatları ve aracıların şişirmeleriyle inanılmaz derecede sübvanse edilmesi gereken rakamlarla karşılaştık.

Biz göreve geldiğimiz günden bu yana üç mahkeme sonuçlandı ve 861 metrekare arsanın parasını biz verdik. Parsel satın aldık. Ve biz 4 bin 400 metrekare arsa satın alacağız.

 

İKİ YERDE DE İKİ SEÇENEK VAR

 

muzaffer-biyik-004.jpg

Aynı problem Hisarkent Blokları’nın orada da var ve orada park alanı var. Elmalı Camii, Hisarkent içinde iki seçenek var. Ya ben parkı kaldıracağım, sökeceğim. Vatandaş ne yaparsa yapsın. Orada arsalar satılır mı satılmaz mı, binalar yapılır mı yapılmaz mı? Ya da kamulaştırarak mevcut hale devam ettireceğim.

O PARKI KALDIRMAYACAĞIM

Şimdi orada yapılmış bir tesis var ki o alanda da bu bir ihtiyaç. Hisarkent’te de 3 bin 800 metrekare olmak üzere toplamda 8 dönümü geçen bir kamulaştırma işimiz var. Ben sadece üzerlerinde park olanlarını alacak, ben o parkı kaldırmayacağım.

MAHKEMEYE GİDERSE

50 LİRAYA ÇIKIYOR

Biz yıl içinde o parkın hak sahiplerini bire bir bulacağız. 10 liralık yerse, ‘Çocukların da oynuyor. Al sana 6 lira’ deyip helalleşeceğiz. Ama ben o 6 lirayı vermezsem, mahkemeye gittiğinde 50 liraya çıkıyor. Benim bunu yapmam için bir kaynak lazım. Bu kaynağı da ben burada gördüm. 7 dönüm civarında arsa satışımız var. Ama bir yıl içinde kamulaştırdıklarımız haricinde Darıca için 8 bin 500 metrekare arsa planlıyoruz.

BEN BU İŞİ AKIŞINA BIRAKTIM

Grubuma da söylüyorum. Önce şuna inanın. Benim hakkımda, ‘Satış yapıp yapıp iş yaptı’ diye konuşmayacaksınız. Ben eğer bir yerden arsa satıyorsam mutlaka kamuya ait bir arsa satın alacağım ki onun için satıyorum. Böyle bir zorunluluk, mevcutta yapılmış bir park alanı olmamış olsaydı bu kadar aksiyona girmezdim. Buraların mahkemesi de yıllarca devam ederdi. Derler ya, akışına bırakın hayatı diye. Ben de bu işi akışına bıraktım. Bir yıl içinde, mahkeme kanalıyla olduğunda 10 liraya malolacak işi 6-7 liraya bitirme düşüncesindeyim.

SGK BÜTÇESİNİ AYIRIYOR

Oradaki iki parseli SGK’ya, SGK binası kurulması için satacağım. Biz önce burayı işi alacak şirket üzerinden vereceğiz. İl müdürü ile görüştük. 2021 yılında Darıca’ya bina yapılması için bütçe ayrılması konusunda SGK Genel Müdürlüğü ile görüştü. Hatta orada 657 metrekarelik bir parselimiz daha var. 2019 yılında Darıca Belediyesi’ne ait bir parsel değildi. Yoktu öyle bir parsel. Ekibimizin yaptığı çalışmalarla tapu çıkarttık orada. İmarda kaydı yoktu.

 

Vatandaşın biri oraya sundurmalı garaj yapmış. İmar affı üzerinden Milli Emlak’tan satın alma gibi bir düşüncesi vardı. Biz oraya el attık ve Darıca Belediyesi’nin mülkiyetine kazandırdık.

MÜDÜR, MUZAFFER BIYIK’A NE

SÖYLEYECEĞİNİ DE ÖNERMİŞ

İl müdürü dedi ki, ‘SGK Genel Müdürlüğü trampa yapar, size paralarının olmadığını söylerse ‘657 metrekare parseli size satalım. Bunun parasıyla da bina yaparsınız diye düşündük’ dersiniz. Bunun için de iki parseli SGK’ya vereceğiz. SGK binası yapılırsa da Darıca’da yaşayan hiçbir esnafımız Mutlukent’e gitmek zorunda kalmayacak. Tüm kamu kurumlarımızın binalarıyla beraber Darıca’yı çok daha planlı, programlı, ayağı yere basan şehir haline getirmeyi planlıyoruz.”

SALTAŞ: ŞAİBEYE AÇIK BİR DURUM

 

tuncer-saltas-002.jpg

Darıca Belediye Meclisi’nin imara ilişkin bir diğer konusu belediye tarafından Aqua Park alanındaki imar değişikliği ve CHP’nin itirazı oldu. CHP Grubu adına söz alan Tuncer Saltaş ilgili gündem maddesine dair bilginin kendilerine geç geldiğini belirtip, “Yaklaşık üç yıl içinde ikinci defa plan değişikliği oluyor. Şaibeye açık bir durum. Üç yılda iki değişim ve vatandaşın yerine el konuluyor” dedi. CHP Grubu’nun itiraz gerekçesine hak veren Bıyık şunları kaydetti:

ÜÇ YILDIR MAĞDUR

OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

“Ben şuna karşıyım. Belediye olarak biz vatandaşın parselini kamulaştırabiliriz. Paramız varsa ya kamulaştıracağız ya da adamın elini kolunu bağlamayacağız. Burada tam da öyle bir durum oluştu. İnsanlar üç yıldır mağdur olduklarını söyleyerek geldi: ‘Arsamız var. İnşaat sektöründe çalışan arkadaşlarımız, dostlarımız var. ‘Benim burada parselim var. Krize girdim. Satıp işimi düzelteceğim’ diyor ama satamıyor. Biz alalım, almak için para yok.

ARSA PROJEYE YETERLİ

VATANDAŞ MAĞDURİYETİ BİTECEK

Dolayısıyla burada kim olduğuna bakmaksızın insanların mağduriyeti söz konusuydu. Ve mevcut alan bizim yapmayı planladığımız işe de yetiyordu. Geçmiş dönemki planı da biliyorum. Çok daha devasa, farklı bir proje vardı. Tutabileceği, ekonomik anlamda uygulanabileceği üzerinden biraz sıkıntılıydı. Yeni projemize göre o arsa yetiyor ve vatandaşın mağduriyeti gideriliyor. Siz tabi bilgi gelmeyince ister istemez şerh koydunuz.”

ÖZKAN: HİÇBİR PLAN

ÖNCEDEN AÇIKLANMAZ

 

abdullatif-ozkan.jpg

Tartışmalar esnasında söz alan Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Özkan ise konunun o boyuta kayması üzerine kısa bir değerlendirmede bulunup, “Hiçbir plan vatandaşa bilgi verilerek yapılmaz. O zaman daha büyük şaibe olur. İnsanlar gidip yerini satar veya başkası ucuza almaya çalışır. Plan yapıldıktan sonra açıklanır. Eksi veya artı yönde, plan önceden söylenmez” dedi.

KAÇAK YAPIYLA EN SERT MÜCADELE

CHP Meclis Üyesi Tuncer Saltaş, Cami Mahallesi’nde daha önceden gündeme getirdikleri bir kaçak yapıya dair yeni görüntülerin meclis esnasında geldiğini belirtip anılar bölgede kaçak çok yapı olduğuna dair duyum aldıklarını söyledi. Başkan Bıyık ise kaçak yapıyla en sert şekilde mücadele edeceklerini söyledi.

DARICA’DA 193 BİNA YIKILACAK

Bıyık meclis sonrası gazetemize yaptığı değerlendirmede de Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında Darıca’da yıkılacak 193 binanın olduğunu ve ilk yıkımı bir süre önce Başkan Büyükakın ile gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

TASARRUFA GİDİLİRSE

KIRAATHANE ESNAFI FAYDALANIR

Tuncer Saltaş yine bir sosyal medya yazışmasını kaynak gösterip çok esnaf gezdiklerini belirtip onlardan birinin yazdıklarını mecliste paylaştı:  “Şöyle demiş: Belediye başkan yardımcılarının hem makam araçları hem makam şoförleri var. Onlardan tasarrufa gidilirse biz kıraathane esnafından yararlanan olabilir.”

NEREDE TASARRUF YAPMAMIZ

GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Özkan bunun üzerine sadece bir başkan yardımcısında makam aracı ve şoförü olduğunu söylerken Başkan Muzaffer Bıyık ise, “Nerede tasarruf yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. 3-5 kuruşun hesabını yaparak geldik. Piyasa borçlarını neredeyse bitirdik. 2021’e ayakları yere son derece sağlam basarak giriyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.