SGK Uzmanından Emeklilere İkramiye ve Seyyanen Zam Müjdesi

SGK Uzmanından Emeklilere İkramiye ve Seyyanen Zam Müjdesi

SGK uzmanı, emeklilere yönelik bayram ikramiyeleri ve seyyanen zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz dönemde emekli maaşlarında yapılan %49,25'lik iyileştirme sonrasında en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak sabitlenmişti. Ancak, emekli maaşlarının 15 bin TL olan açlık sınırının altında kalması büyük bir hayal kırıklığı yarattı ve emeklilerden seyyanen zam talepleri yükselmeye başladı. Bu talepler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" olarak ilan etmesiyle birlikte, seyyanen zam beklentilerini daha da artırdı.

SGK Uzmanı Ali Tezel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hükümetin emekli maaşlarında yapılan %49,25'lik zammın yeterli olmayacağını ve kesinlikle bir seyyanen zam yapılacağını ifade etti.Tezel, “Tüm SSK Bağkur ve memur emeklilerine seyyanen en az 4 bin TL, 7 bin TL ve 8 bin TL olmak kaydıyla Mart ayında bir fark verileceği kulislerde konuşuluyor. Tüm memurlara seyyanen bir zam yapılmasında fayda var. 31 Mart seçimlerinden önce de ceplerine girmesi gerekir.” dedi.

Tezel, ayrıca Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin 2 bin TL'den 5 bin TL'ye yükseltileceğini ancak bu miktarın yetersiz olduğunu, asgari ücret düzeyinde yani en az 17 bin TL olması gerektiğini vurguladı. Bu artışın, zor durumda olan emeklilere destek olacağını ifade etti.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.