SGK önünde ikramiye eylemi!

SGK önünde ikramiye eylemi!

 Büro Emekçileri Sendikası(BES) Kocaeli Şubesi üyesi SGK çalışanları, şube sekreteri Gülizar Ateş ile birlikte basın açıklaması yaparak, ek...

 

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Kocaeli Şubesi üyesi SGK çalışanları, şube sekreteri Gülizar Ateş ile birlikte basın açıklaması yaparak, ek ödeme ve ikramiyelerin tüm SGK çalışanlarına ödenmesini istedi. Büro Emekçileri Sendikası(BES) Kocaeli Şubesi, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının ek ödeme ve ikramiyelerinin tüm çalışanlara ve bir an önce ödenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Kuruçeşme’deki binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını, sendika üyesi SGK çalışanları adına şube sekreteri Gülizar Ateş yaptı. Açıklamasına, kamu çalışanlarının yaşam standartlarının her geçen gün kötüleştiğini söyleyerek başlayan Ateş, “Kamu çalışanlarının yaşam ve çalışma koşulları her geçen gün ağırlaştırılmaktadır. Temel kamusal hizmetlerin piyasalaştırılması ve paralı hale getirilmesiyle birlikte eğitime, sağlığa, ulaşıma, elektriğe, suya, doğalgaza ödediğimiz paralar her geçen gün artmaktadır. Diğer taraftan ücretlere yapılan sadaka zamlar, maaşlarımızın ciddi anlamda erimesine yol açmaktadır. 2014-2015 yıllarını kapsayan Toplu Sözleşme sürecinde yetkili Konfederasyon yandaş Memur-Sen’in Hükümetin teklifinin bile altında zamlara imza atması önümüzdeki yıllarda maaşlarımızdaki erimenin hat safhaya çıkacağını göstermektedir” dedi.

‘HAKLARIMIZ ORTADAN KALDIRILMIŞTI’

“Bütün bunlar yetmiyormuş gibi son zamanlarda maaş dışındaki haklarımızda da ciddi kayıplar yaşamış durumdayız” diyerek 666 sayılı kanun hükmünde kararnamenin çalışanlar üzerinde yaptığı etkiye değinen Ateş, “Birçok hakkımızı budanmış, fazla mesai, ikramiye gibi haklarımız ortadan kaldırılmıştı. Büro Emekçileri Sendikası olarak fazla mesailerin kaldırılmasından kaynaklanan ekonomik kayıplarımızın karşılanması ve ikramiyelerimizin ödenmesi ile ilgili grev de dahil olmak üzere bir çok eylem ve etkinlik düzenleyerek taleplerimizi dile getirmiştik. Şimdi ise yine bir ayrımcı uygulamaya imza atılmakta; ilave ek ödemeler sadece fatura/reçete veya sağlık kurulu çalışanları ile süpervizör, muhasebe yetkilisi gibi çalışanlara ödenmektedir. İkramiyelerle başlayan, ilave ek ödemelerle daha da derinleşen bu ayrımcı uygulamaları kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

CHP’NİN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

 

Ana muhalefet partisi CHP’nin, kanun hükmündeki kararnamenin bazı hükümlerinin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı başvurunun sonuç verdiğini de açıklayan Ateş, “Ana muhalefet partisi tarafından 2011/139 esas numarası ile yapılan başvuruyu değerlendiren Anayasa mahkemesi söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK)  bazı hükümlerini anayasaya aykırılık ve 6223 sayılı Yetki Kanunu kapsamında olmadığı gerekçesiyle iptal etmiş olup ve karar 10.10.2013 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır. Anayasa Mahkemesi 666 Sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’na eklenen Ek 12.Maddenin 1. ve j bendi hariç 2. fıkrası yani Kurum ve Kuruluşların kendi teşkilat kanunlarında belirlenen döner sermaye payı, ikramiye, ek ödeme, vekalet ücreti gibi ödemeleri düzenleyen maddelerini iptal eden maddenin iptaline karar verilmiş olup, bu düzenleme Resmi Gazetede yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecektir. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının ek ödeme ve ikramiyelerinin ödenmesinin önünde herhangi bir engel kalmamıştır. Defalarca ifade ettiğimiz gibi sosyal güvenlik çalışanlarının kazanılmış hakkı olan ikramiye ve ek ödemeler hiçbir ayrımcı uygulamaya tabi tutulmaksızın bütün çalışanlara derhal ödenmelidir” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.