SGK MÜDÜRÜ NACAR AÇIKLADI:  Son tarih 1  Şubat

SGK MÜDÜRÜ NACAR AÇIKLADI: Son tarih 1 Şubat

Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurettin Nacar kuruma pirim borcu olanları 1 Şubat 2021 tarihine kadar yapılandırma başvurusuna davet etti.

Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurettin Nacar kuruma pirim borcu olanları 1 Şubat 2021 tarihine kadar yapılandırma başvurusuna davet etti.

İl Müdürü Nacar, "7256 sayılı Yapılandırma kapsamında öngörülmüş olan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri Cumhurbaşkanımızın Kararıyla birer ay uzatılmıştır. Söz konusu Karar üzerine, yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 1 Şubat 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini 31 Mart 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.

BÜYÜK AVANTAJLARI VAR

İşverenlerimizin sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ve idari para cezaları ile sigortalılarımızın isteğe bağlı, EK-5 tarım sigortası, Bağ-Kur prim borçları ve ihya tutarları yapılandırma kapsamındadır. 7256 sayılı yapılandırma işverenlerimize ve sigortalılarımıza büyük avantajlar sağlamakta olup yapılandırma başvuruları, işverenlerce E-Sigorta üzerinden, primlerini kendi ödeyen sigortalılar ise E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Ayrıca tüm borçlularımız, başvurularını şahsen ya da posta yoluyla da ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerimize yapabilirler.

TAKSİT İMKANLARI

Borcunu peşin ödemek isteyenlerin borç aslı dışında kalan gecikme zammı ve faizinin yüzde 90’ ı, iki taksitle ödemek isteyenlerin ise borç aslı dışında kalan gecikme zammı ve faizinin yüzde 50’ si silinmektedir. Ayrıca 2’ şer aylık dönemler halinde 6,9,12 ve 18 eşit taksitle avantajlı taksitlendirme farkı ile ödeme yapılabilecektir.

FAYDALANIN

Genel Sağlık Sigortasına borcu olan vatandaşlarımız ise 2020 Ağustos ayı ve öncesine ait genel sağlık sigortası prim borcu aslının, 30.04.2021’ e kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve zammının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir. Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının 31.03.201 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir. Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan tüm işverenlerimizi ve sigortalılarımızı bu avantajdan faydalanarak borçlarını yapılandırmalarını temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.