SGK duyurdu! Son ödeme tarihi 3 Ağustos'a

SGK duyurdu! Son ödeme tarihi 3 Ağustos'a

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında, kamu borçlarının taksitler halinde ödenmesi karara bağlanmıştı.

Vergi ve SSK prim borçlarını da kapsayan bir yelpazede birçok borcun yapılandırılması mümkün olmuştu. SGK tarafından yapılan duyuruda, bu kapsamda 31 Temmuz olan son ödeme tarihinin 3 Ağustos'a uzatıldığı duyuruldu.

31 TEMMUZ OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında, kamu borçlarının taksitler halinde ödenmesi karara bağlanmıştı.Vergi ve SSK prim borçlarını da kapsayan bir yelpazede birçok borcun yapılandırılması mümkün olmuştu. Bu yapılandırma 48 aya kadar taksit imkanı tanırken, peşin ödemede ise gecikme faizinin yüzde 90'ını siliyordu. Yapılandırmaya başvurular alındı. İlk taksit ve peşin ödeme tarihi 31 Temmuz olarak açıklandı.

SGK'DAN AÇIKLAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, akşam saatlerinde ödemeler ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. “ Kuruma olan borçların so ödeme tarihinin uzatılması” başlığı ile gönderilen açıklamada “ Sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihinin aynı güüne denk gelmesinden dolayı kurum tahsilat listemizde yoğunluk meydana gelmiştir. Meydana gelen bu yoğunluktan dolayı sigortalı ve işverenlerimizn mağduriyet yaşamamaları için son ödeme tarihi 31.07.2023 olan cari dönem prim borçları, yapılandırma borçları ve diğer her türlü borçlarının son ödeme süresi 5510 sayılı kanunun 100'üncü maddesinin 4'üncü fıkrasına dayanılarak 03.08.2023 tarihi saat 23:59'a kadar uzatılmış olup bu tarihe kadar yapılacak ödemeler yasal süresi içerisinde yapılmış sayılacaktır. Sigorta prim teşvik ve desteklerinden yararlanmaya devam edilebilmesi, süresinde ödenmeyen primler nedeniyle gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalınmasına ve yapılandırma ödeme planlarının ihlal edilmemesi açısından belirtilen tarihe kadar ilgili borçların ödenmesi önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.