Seyirci ortalaması 4 bin 72

Seyirci ortalaması 4 bin 72

Kocaelispor, Spor Toto 1.Lig’de 2021-22 sezonun ilkyarısında iç sahada çıktığı 10 karşılaşmada toplam 40 bin 728 biletli seyirciye oynadı.

Geçmiş yıllarda full tribünlere oynayan Kocaelispor 1. Lig’de olmasına rağmen taraftarlar maçlara çok fazla ilgi göstermedi. Passolig ve aşı zorunluluğu tribünleri olumsuz etkiledi. Yeşil siyahlılar sezonun ilk maçında ağırladığı Ümraniyespor karşısına 2 bin 511 seyirci ile çıktı. Sezonun ilk 2 maçındaki puan kayıpları tribünlere de yansıdı ve Samsunspor ile oynanan ikinci iç saha maçını 2 bin 392 taraftar izledi. Milli aranın ardından deplasmanda Boluspor’a kaybedilen karşılaşmanın etkisi Balıkesirspor maçına yansıdı. O müsabakayı ise 2 bin 120 kişi stattan takip etti.

 

BURSA MAÇINDA DOLDUK

Balıkesirspor karşısında alınan 3-1’lik galibiyet seyirci artışına neden oldu ve sırasıyla Tuzlaspor maçını 3 bin 497, İstanbulspor maçını 4 bin 435 ve Gençlerbirliği maçını ise 6 bin 314 biletli seyirci takip etti. Kocaeli Stadı’nda en fazla bilet ise ezeli rakip Bursaspor’un konuk olduğu 12. hafta mücadelesinde satıldı. Karşılaşmada için 9 bin 664 bilet satıldı.

 

CİDDİ DÜŞÜŞ YAŞANDI

Menemenspor karşılaşmasında seyircilerin biletlerinin bloke edilmesi, Bandırmaspor mağlubiyeti ve maçın erken saate oynanması nedeniyle seyirci sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Yüzde elli kapasite kuralının kaldırılmasına rağmen o müsabakayı bin 968 biletli seyirci takip etti. Erzurumspor karşısında oynanan kritik mücadele öncesinde taraftar sayısında artış yaşandı ve sayı 5 bin 312 bilet satıldı. Son Eyüpspor maçını ise 2 bin 515 kişi izledi.

 

seyirci-2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.