Sevindikli’de gülen Recep Kara oldu

Sevindikli’de gülen Recep Kara oldu

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen 45. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Yağlı Güreş müsabakalarında İsmail Koç’u mağlup eden Recep Kara, başpehlivan oldu.

Körfez Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 45. Altın Kiraz Festivali kapsamındaki Taşköprü Yağlı Güreşleri, yine nefesleri kesti. Sevindikli Er Meydanı’nı dolduran güreş severler unutulmaz bir gün yaşarken, pehlivanların mücadelesi büyük alkış aldı. 2015 ve 2016’da Taşköprü’de başpehlivan olan Recep Kara, final mücadelesine İsmail Koç’u mağlup etti, Taşköprü’de üçüncü kez başpehlivan oldu. Başkan İsmail Baran da üçüncü kez başpehlivan olan Kara’ya altın kemeri ‘ebedi sahibi’ olarak verdi.

KATILIM ÜST SEVİYEDEYDİ

Güreşleri izleyenler arasında; AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı. Müsabakalar öncesi alana gelen protokol üyeleri, güreşçileri ve tribünlerdeki güreş severleri selamladı. Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri de alana geldi, organizasyondan dolayı teşekkür etti. 

MÜCADELE ALKIŞ TOPLADIM

inik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, büyük orta, baş altı ve başpehlivanlık için yüzlerce güreşçinin mücadele ettiği Taşköprü Yağlı Güreşleri, oldukça çekişmeli görüntülere sahne oldu. Güreş müsabakalarını canlı olarak yayınlayan yerel ve ulusal kanallara konuk olan Başkan İsmail Baran, “Bizler, 45. Altın Kiraz Festivalimiz kapsamında yer alan Taşköprü Yağlı Güreşleri’ne büyük önem veriyoruz. Ata sporumuzu zevkle izliyor ve izlenmesini sağlıyoruz. Her geçen yıl güreşlerimizin standardını da üst noktaya çekiyoruz. Burada güzel bir ruh oluştu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.