Sevgi Çiler, Gebze’nin tarihi ve turistik yerlerini anlattı

Sevgi Çiler, Gebze’nin tarihi ve turistik yerlerini anlattı

Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Sevgi Çiler TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nda Gebze’nin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili bir sunum yaptı.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in eşi ve aynı zamanda Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Sevgi Çiler TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nda Gebze’nin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili bir sunum yaptı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün Başkanlığında, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri ve İl Kurul Üyelerinin katılımları ile TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu, Değer Katan Kadın Girişimciler Toplantısı dün gerçekleştirildi.

 

FATİH’İN OTAĞI

Video konferans biçiminde gerçekleşen toplantıda Gebze’nin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Sevgi Çiler bir sunum yaptı. Sanayisi ile anılan Gebze’nin birçok tarihi ve turistik yerleri de içerisinde barındırdığını ifade eden Sevgi Çiler, “Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in otağının bulunduğu Hünkâr Çayırı Gebze’de bulunmaktadır. Yine Kartaca’nın ünlü komutanı ve devlet adımı olan ve son zamanlarını yine Gebze’de bulunan tarihi Eskihisar Kalesi’nde geçiren Anibal’ın da anıt mezarı Gebze’dedir.

 

GEBZE’YE DAVET ETTİ

Arkeolog, müzeci ve Kadıköy’ün ilk belediye başkanı olan Osman Hamdi Bey’in evi ve müzesi de yine tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Eskihisar’da bulunuyor.  Gebze merkezde Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Yahya Kaptan’ın mezarı, Gebze Çarşı Çeşmesi, Eskihisar Tarihi Çeşmesi, Eskihisar Kalesi, Darıca İskoliye Mektebi, Darıca Deniz Feneri, Darıca Hayvanat Bahçesi, Demirciler Konağı ve Ballıkayalar Tabiat Parkı gibi birçok tarihi ve turistik yerleri içerisinde barındırın Gebze’nin bu güzelliklerini görmeye davet ediyorum” dedi.

 

manset-1-062.jpg

 

manset-2-169.jpg

 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.