Settar Tanrıöğren'e ne oldu? Hastalığı ne?

Settar Tanrıöğren'e ne oldu? Hastalığı ne?

Türk tiyatro ve sinema dünyasının sevilen ismi Settar Tanrıöğen, baş ağrısı ve bilinç bulanıklığı şikayetleri üzerine 26 Ocak' 2024'te hastaneye kaldırıldı. Pek çok hayranı ve yakını Settar Tanrıöğren'e ne olduğunu ve sağlık durumunu merak ediyor. İşte, Settar Tanrığen'in hastalığı ve sağlık durumu ile ilgili tüm detaylar...

Türk tiyatro ve sinema dünyasının sevilen ismi Settar Tanrıöğen, baş ağrısı ve bilinç bulanıklığı şikayetleri üzerine hastaneye kaldırıldı. Ünlü sanatçının yapılan tetkikleri sonucu beyin kanaması geçirdiği belirlendi Bu haber, hayranlarını ve sevenlerini derinden üzdü. "Bir Demet Tiyatro", "Vavien" ve "Kızılcık Şerbeti" gibi unutulmaz yapımlarda sergilediği performanslarla hafızalara kazınan Tanrıöğen'in sağlık durumu, yapımcı şirketi Gold Film tarafından yapılan açıklamayla paylaşıldı.

SETTAR TANRIÖĞEN'İN TEDAVİ SÜRECİ NE DURUMDA?

Deneyimli oyuncu Settar Tanrıöğen, beyin kanaması teşhisiyle acil olarak ameliyata alındı ve operasyonun ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor. Gold Film'in paylaştığı bilgilere göre, Tanrıöğen'in bilinci açık ve sağlık durumu, doktorlarının sürekli gözetimi altında.

Gold Film'den yapılan açıklamada, "Usta sanatçımız Settar Tanrıöğen, ameliyat sonrası yoğun bakım sürecinde. Kendisi, hastanemize getirildiği andaki gibi bilinci açık ve sağlık durumu yoğun bakımda yakından takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.


HASTANEDEN AÇIKLAMA

Beyin damarlarında oluşan anevrizma kanaması nedeniyle tedavisi devam eden sanatçı Settar Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastanenin Başhekimi Dr. Engin Çakmakçı şu bilgileri verdi:


“26 Ocak 2024 (Cuma) günü, baş ağrısı ve bilinç bulanıklığı şikayetleri üzerine yapılan tıbbi değerlendirmesinde, hastamız Settar Tanrıöğen’de; beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucunda beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilmiştir. Girişimsel nöroradyoloji uzmanı Prof. Dr. Hatem Hakan Selçuk ve ekibi tarafından acilen yapılan müdahale sonrası hastamız yoğun bakım servisine alınmıştır. 29 Ocak 2024, Pazar günü hastamızda; beyindeki kanamaya bağlı gelişme ihtimali olan beyin omurilik sıvısında artış tespit edilmiş, beyin cerrahisi ekibimiz tarafından sıvı basıncının dengelenmesi için girişimsel işlem yapılmıştır. Hastamızın tedavisine; yoğun bakım ünitesi sorumlusu Prof. Dr. İsmail Cinel ve ekibinin yanı sıra nöroloji, beyin cerrahi ve girişimsel nöroradyologlardan oluşan multidisipliner bir ekip tarafından devam edilmektedir. Bugün itibariyle klinik durumu stabildir. Bu tür beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklerin varlığı nedeniyle, hastamız Settar Tanrıöğen’in yakın takibi bir süre daha yoğun bakım ünitemizde devam edecektir”

SETTAR TANRIÖĞEN KİMDİR?
22 Ekim 1960 doğumlu Settar Tanrıöğen, Türk sinema ve tiyatrosunun usta isimlerinden biri. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden mezun olan Tanrıöğen, tiyatro sahnesindeki başarılı performanslarıyla tanındı. "Bir Demet Tiyatro"da canlandırdığı Saldıray Abi karakteri ile geniş kitleler tarafından sevilen Tanrıöğen, "Vavien" filmiyle de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. "Gölgeler ve Suretler" filmindeki rolüyle de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Tanrıöğen, son olarak "Kızılcık Şerbeti" dizisinde Abdullah karakterini canlandırıyor.Settar Tanrıöğen'in sağlık durumuna ilişkin gelişmeler, sanat dünyasından ve sevenlerinden dualarla takip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.