'Sessiz Çığlık'

'Sessiz Çığlık'

 Balyoz davasında, mahkeme kararıyla rütbeleri alınan amiral ve subayların eşlerinin gerçekleştirdiği ‘Sessiz Çığlık’ eylemine donanma komutanı...

 

Balyoz davasında, mahkeme kararıyla rütbeleri alınan amiral ve subayların eşlerinin gerçekleştirdiği ‘Sessiz Çığlık’ eylemine donanma komutanı olması beklenirken, Balyoz kararları nedeniyle istifa eden Nusret Güner katıldı. Güner, açılan davaları ve verilen kararları saç ile sakalını uzatarak protesto ettiğini söyledi.18 Kasım Deniz Astsubay Okulu’nun kuruluş yılı nedeniyle Gölcük’te 'Sessiz Çığlık' eylemi düzenledi.

 

ANLAMLI VE ÖNEMLİ BİR GÜN

 

 

18 Kasım Deniz Astsubay Okulu’nun kuruluş yıldönümü nedeniyle bir araya gelen eski amiral ve subay eşleri, tutuklu ve emekli olan eşlerine destek verdi. Vardiya Bizde Platformu adı altında toplanan gurup Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde tutuklu ve emekli eşlerinin fotoğraflarını ve pankartlar taşıyan tutuklu yakınları adına konuşan ve mahkeme kararıyla rütbesi 'Er' statüsüne düşürülen Deniz Kurmay Albay Ercan İrenç'in eşi Serpil İrenç, 18 Kasım’ım eşleri ve kendileri için oldukça anlamlı ve önemli bir gün olduğunu vurguladı. “Eşler olarak, onlar için çok özel olan bu günü alternatif bir şekilde kutlayarak, kanayan bir yaraya tekrar parmak basmak istedik. Her şeye rağmen Harp Okulu’nun 240. ve Deniz Astsubay Okulu’nun 123. yıldönümleri öncelikle Silivri, Hadımköy, Maltepe, Şirinyer, Mamak’da esir tutulan sevdiklerimize ve tüm deniz kuvvetleri camiasına kutlu olsun. Her ne acı çekersek çekelim, sonsuza kadar eşlerimizin ve bizim göz bebeğimiz olarak kalacak Türk Deniz Kuvvetleri’nin dünya bahriyesi içinde haklı gücüne tekrar kavuşması en büyük dileğimizdir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.