SES dört taleple iş bıraktı

SES dört taleple iş bıraktı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası bir günlük iş bırakma eylemine gitti. SES Kocaeli Şube Eşbaşkanı Murat Harata, Fatih Devlet Hastanesi önündeki açıklamada dört taleplerini sıraladı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri Kocaeli'de iş bıraktı ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.  Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Kocaeili'de sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileşmesi çağırısı yapmak amacıyla 6 Aralık Pazartesi günü bir günlük iş bırakma eylemine gitti. Gebze Fatih Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenleyen sendika üyeleri; tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi, 3600'den başlayarak kademeli olarak 7200 ek gösterge verilmesi, Covid 19'un iş kazası, meslek hastalığı sayılması ve yıpranma payı taleplerini iletti. Basın açıklamasına SES Kocaeli Şube Eşbaşkanları Murat Harata ve Suna Bağuş, CHP Gebze İlçe  Başkanı Gökhan Orhan ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır da katıldı.
 

HİZMET ÜRETENİN DÂHİL OLMADIĞI SİSTEM 
Açıklamayı SES Kocaeli Şube Eşbaşkanı Murat Harata yaptı. Harata şunları kaydetti:   
 
"Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak yıllardır sağlıkta dönüşüm adı ile ifade edilen, halk ve emekçiler lehine olmayan uygulamalara karşı ayaktayız. Hizmet üretenlerin ve halkın temsilcilerinin içinde yer almadığı bir programın başarı şansı olmadığını söyledik. Covid 19 pandemisi ile kapitalist sağlık sistemlerinin tümünün çöktüğünü, nasıl aciz kaldığını tüm dünyada gördük. Devrim gibi anlatılan bu projelerin Türkiye'de de nasıl çöktüğüne hep birlikte şahit olduk"  

 

murat-harata-2.jpg
 
NİÇİN ALANLARDAYIZ 
 
Niçin alanlarda olduğumuzu daha iyi anlatmak için sadece sağlık iş kolumuzda mevcut duruma bakmamız yeterli olacaktır. 10 dakikada 2 hasta muayenesi, personel açığından kaynaklanan iş yükü, keyfi ve kuralsız cezalandırma, asistan hekimlerin yaşadığı angarya ve uzun çalışma, açlık sınırının az üstünde yoksulluk sınırının çok çok altındaki temel ücretler, emekliliğe yansımayan ve adil olmayan döner sermaye uygulamaları, yıllardır oyalanarak seçim yatırımına dönüşen 3600-7200 ek gösterge sorunu, kamuda ve hastanelerde eczacı istihdamının eksikliği gibi birçok sorun yaşamaktayız.  
 
HASTALAR İLACA ULAŞAMAYACAK
 
Bugün pandeminin yarattığı yoğunluk nedeniyle kronik rahatsızlığı olan hastalar dahi randevu alamıyor. Yılbaşından sonra gelecek zamlar, SGK ödemesi kapsamından çıkarılan ilaçlar, artan ameliyat masrafları nedeniyle zorlaşan ekonomik şartlar içerisinde vatandaşlar sağlık hizmetine ulaşmakta zorluk çekecek  
 
HAKKIMIZI ÖDEYİN 
 
Hepimizin maaşı düşük ve günden güne erimektedir. Biz sağlık emekçileri COVID ile mücadele ederken, hastalanırken, hayatımızı kaybederken "emeklerini ödenmez" edebiyatı yapanlara cevabımız nettir. Hakkımız ödenir, ödeyin.  
 
BU BİR UYARI GREVİDİR
 
2022 TİS masasına 100'den fazla talebi Konfederasyonumuz KESK üzerinden yollamıştık fakat bu taleplerin çoğu görmezden gelindi. Kazanacak çok hakkımız var. Bu bir uyarı grevidir. Taleplerimiz hayata geçinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

 

birarada-1.jpg

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.