Servis ücretlerine zam geldi

Servis ücretlerine zam geldi

Mazota birbiri ardına gelen zamlar ve artan gider maliyetlerinin ardından Kocaeli’deki servis araçlarının ücretleri yeniden belirlendi.

Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Şenol İkizek, yaptığı yazılı açıklamada yeni ücret tarifesini duyurdu. Artan maliyetler nedeniyle fiyatlarda değişikliğe gidildiğini belirten İkizek, 8 Mart tarihi itibariyle uygulamaya alınan yeni fiyat tarifesinin saatli sistemle hazırlandığının da altını çizdi. Saatli sistemin cari açıkta ve trafikteki servis sayısında azalma sağlayacağını belirten Başkan İkizek, yeni tarifeyle ilgili bilgi verdi. İkizek, “Bu zam kaçınılmazdı bizim için” dedi.

 

SAAT DİLİMLİ SİSTEM

Başkan İkizek açıklamasında şunları söyledi: “Artan gider maliyetleri, araç bakımı, yedek parça maliyetlerinden dolayı şu anda yeni fiyatlarımızı belirledik. Belirlediğimiz yeni tarifeyi de hemen yürürlüğe koyduk. Belirdiğimiz fiyat tarifesine maliyetini düşünen fabrikalar için de saat dilimleri koyduk. Fabrika veya firma, eğer maliyetini düşünüyorsa fiyatı uygun olan saatleri alabilecek. Daha önceden bu şekilde saat tarifesiyle ilgili bir uygulama yoktu. Biz saat tarifesi üzerinden fiyat uygulamaya başladık. Mesela trafiğin yoğun olmadığı ölü saatlerde araçlar doğal olarak bir yerden bir yere daha hızlı gidiyor.

 

“ARAÇ VE CARİ AÇIKTA AZALMA BEKLENTİSİ”

Trafik olmadığı için de o saatlerin fiyatları daha ucuz. Yani eğer firma veya fabrika maliyetini düşünüyorsa uygun olan saatleri alacak. Bu uygulamayla birlikte biz cari açığın da bir nebze önüne geçmiş olacağız. Hem trafikteki araç sayısı azalmış olacak, çünkü saatli çalışacaklar hem de cari açıkta azalma olacak” dedi. Servis Araçları Odası yeni fiyat tarifesinde farklı model ve kapasiteye sahip araçlar için farklı tarife belirledi. Kilometre fiyatı araç kapasiteleri ve saat dilimine göre 6.00-12.50 TL arasında değişiyor.

 

manset-1-077.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.