YKS’de sınav ücretlerini Büyükşehir üstlenebilir

KBB Meclisi’nde İYİ Parti , sosyal yardım alan ve pandemide kapatan esnaf çocukları için YKS sınavlarının oturum ücretlerini KBB’nin üstlenmesini istedi. Meclise başkanlık eden Zinnur Büyükgöz, 16 Şubat’taki ikinci oturumda ele alınabileceğini söyledi

Mart ayının ilk haftasında gerçekleşecek YKS’de ilimizden sınava katılacak olanların bir kısmının oturum başı 90 lira olan sınav katılım ücretini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üstlenebilir.

Şubat ayı olağan meclisi ilk oturumunda İYİ Parti Grubu tarafından verilen önergeyi meclise başkanlık eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, gündeme almaya değer görmeyip diğer önergelerle birlikte yanıtlanmak üzere bir kenara koydu. Büyükgöz, “Sınav ücretleri konusu, bütçe çalışması gerektiren bir durum. Bütçe çalışması yapanlar bütçe elverdiği durumda meclisimize bu konuyu taşıyacaklardır” dedi.

Ancak İYİ Partili Meclis Üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş süre darlığından ötürü acilen karar alınmasında ısrar edince Büyükgöz, 16 Şubat’ta gerçekleşecek ikinci oturumda konunun değerlendirilebileceğini söyledi.

PANDEMİDE KAPATAN ESNAF

ÇOCUĞU İÇİN DE İSTEDİLER

İYİ Parti Grup Başkanvekili Fevzi Canbaz ve Nurcan Acaroğlu Göktaş imzasıyla verilen önergede, “Sosyal yardım alan ailelerin ve pandemide kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının YKS 2021 sınav ücretlerinin karşılanması, vatandaşlarımızın pandemi nedeniyle yaşadığı mağduriyeti azaltmaya katkıda bulunacaktır” diye önerge verildi.

BÜYÜKGÖZ: GÜNDEME

ALINMASI GEREKEN YOK

Başkan Büyükgöz; İYİ Parti’nin yanı sıra CHP, MHP ve Saadet Partisi Grupları’ndan gelen önergelere verdiği sözlü yanıtta, “Önergeler arasında gündeme alınması zorunlu madde gözükmüyor. Yazılı yanıt istenenlere yazılı yanıt verilecektir” dedi ve meclis gündem maddelerinin görüşülmesine başladıklarını kaydetti.

BU KONUNUN BİRAZ

ACİLİYETİ VAR

Ancak tam bu esnada İYİ Partili Göktaş bir kez daha söz aldı. Göktaş, “Sınav ücretleriyle olan konunun, biraz aciliyeti var. Başvuru tarihleri geçiyor. Eğer bu destek sağlanacaksa şubat ayı içinde, en geç mart ayının ilk haftasında bitmiş olması gerekir. Büyükşehir bütçesini zorlayacak rakamlar değil. Oturum başına 90 liradır. Bugün gündeme alınmalıdır. Öğrenciler için büyük ama KBB için büyük bir para değildir. Zaten önerge verirken belli bir kısıtlama da yaptık” dedi.

Büyükgöz, Göktaş’ın bu ısrarı üzerine 16 Şubat Salı günü gerçekleşecek ikinci oturumda konunun ele alınacağını söyledi.

BAŞVURULAR 02 MART’TA SONA ERECEK

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvurular 4 Şubat’ta başlarken başvuru süreci 02 Mart’ta sona erecek. Sınavlar 26-27 Haziran’da gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yılki sınavın oturumlarını ücretliye çevirmesi Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube tarafından bir süre önce yazılı açıklama ile kınanmıştı. (Haber Merkezi)

https://www.gebzehaber.net/yksde-anayasayaya-aykiri-ucretlendirme-kaldirilmali-70327h.htm

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri