Servet Turan: “Gaziosmanpaşa’da Yaşananlar Demokrasiye Yapılmış Ağır Bir Darbedir”

Servet Turan: “Gaziosmanpaşa’da Yaşananlar Demokrasiye Yapılmış Ağır Bir Darbedir”

Cumhuriyet Halk Partisi Dilovası İlçe Başkanı Servet Turan, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde yaşanan gelişmelere dair sert açıklamalarda bulundu. Turan, CHP’li Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanması ve ardından belediye başkanvekili seçiminde AKP’li Eray Karadeniz’in başkan olarak seçilmesini “tam anlamıyla milli irade gaspı” olarak nitelendirdi.




Servet Turan, “Gaziosmanpaşa’da halk, sandıkta tercihini CHP’den yana kullandı. Ancak yargı yoluyla seçilmiş belediye başkanının tutuklanması ve meclis içindeki siyasi oyunlarla halkın iradesinin yok sayılması kabul edilemez” dedi.

Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü

Turan, “Demokrasinin temelinde halkın iradesine saygı ve hukukun üstünlüğü vardır. Bu iki ilke çiğnendiğinde toplumda büyük bir güven bunalımı yaşanır. Hukukun siyasetin aracı haline getirilmesi demokratik rejime büyük zarar verir” ifadelerini kullandı.

CHP Mücadelesine Devam Ediyor

Servet Turan, CHP olarak Gaziosmanpaşa halkının yanında olduklarını belirterek, “Bu hukuksuzluklara karşı her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımızın iradesi her zaman bizim en büyük gücümüz olacaktır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.