Sermayeye şapır şupur  Emekçiye Yarabbi şükür!

Sermayeye şapır şupur Emekçiye Yarabbi şükür!

Saide Arslan Çalışkan, Zinnur Büyükgöz’e basın toplantısı söylemlerinden yüklendi: TOKİ’ye, sanayiciye gelince harcanan paralar 400 bin Gebzeli’nin değil, emekçiye zam vermeye gelince Gebzeli’nin emaneti. Öyle mi?

İçinde bulunduğumuz günlerde Covid vakasından ötürü evinde istirahatte olan Gebze Belediye Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Avukat Saide Arslan Çalışkan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e sosyal medyadan zehir zemberek yüklendi. Çalışkan, “TOKİ’ye, sanayiciye gelince verilen araziler, harcanan paralar 400 bin Gebzeli’nin değil, emeği ile geçinen işciye zam vermeye gelince ‘ben 400 bin Gebzelinin emanetini korumalıyım.’ Öyle mi başkan?” dedi. Çalışkan açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

 

MÜJDEYİ KİME VERMİŞ ACABA!

 

 

“Dün (02 Ağustos Salı) Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz basınla buluşup büyük müjde vermiş, kime acaba...

Müjdesini açıklarsak müjdenin kime gittiği anlaşılacak sanırım.

Demiş ki ‘müjdeler olsun Gebzeli’yi 508 milyon borçlandırdım ve 232 dönüm yeri TOKİ'den satın aldım.’

 

Bu arada bu satın alma yetkisinin, CHP Grubu’nun, ‘Yer satın alınmak istenen alan ile ilgili dava açtık, yürütmeyi durdurma kararı verildi, bu yetkiyi verirseniz mahkeme kararını ihlalden suç işlersiniz’ itirazına rağmen AKP grubunun kararıyla Temmuz meclisinde başkana verilmiş yetki olduğunu da hatırlatmak isterim.

 

MÜJDE BEDAVADAN ASFALT DÖKÜLENLERE Mİ?

 

Şimdi müjdenin kim ya da kimler için olduğunu anlamak için haberin devamına bakalım: Tatlıkuyu Mahallesi’ndeki küçük sanayiciler başta olmak üzere Gebze'nin değişik yerlerinde ki merdiven altı çalışan işletmeler içinmiş bu müjde.

 

Acaba bu küçük sanayiciler içinde halkın parası ile yollarına bedelsiz asfalt döktüğünüz, biz bu yandaşa özel muameleyi mecliste sorduğumuzda da, ‘Oranın yolları genel yol gibi, herkes kullanıyor. Onun için hiç bir bedel almadan asfaltladık’ diyecek kadar sahip çıktığınız özel sanayi sitesi de var mı?

 

Varsa da 232 dönüm içinde yapılacak kıyak herhalde yıllarca küçük sanayisinin yolundan geçmiş halkın kefaleti olur, öyle mi başkan?

 

EMEKÇİYE GELİNCE Mİ PARA EMANET!

 

Şimdi gelelim bu müjdeden bir riyanın anatomisine:

 

Riya şu: Sayın başkan aynı basın toplantısında Gebze Belediyesi işçilerine yapılacak zammın sadece temizlik personeline yapılacağını diğer işçi personele maaşlarını yasal zorunluluk gereği asgari ücret düzeyine getirmek dışında zam yapılmayacağını, yapmak zorunda olmadığını söylemesi; emekçinin emeğini enflasyon karşısında heba ederken bunu da, ‘Ben 400 bin Gebzeli’nin verdiği emaneti korumak zorundayım diyerek savunması.

 

TOKİ’YE BEDAVADAN VERDİN.

KİMİN PARASIYLA GERİ ALDIN?

 

Sayın başkan: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bir olup 400 bin Gebzeli’ye ait mera alanını önce Gebze’deki riskli yapılar için rezerv konut alanı olarak belirleyip meradan çıkarıp TOKİ’ye verip, sonra burayı imar planı ile sanayi alanı yapıp,400 bin Gebzeli’ye ait mera alanını üstelik sanayi vasfı ile TOKİ’den geri satın alırken , Gebzeli’ye kendi yerini geri almak için 508 milyon TL ödetirken, kullandığın para Gebzeli’nin değil mi?

 

TOKİ’ye, sanayiciye gelince verilen araziler, harcanan paralar 400 bin Gebzeli’nin değil, emeği ile geçinen işciye zam vermeye gelince ‘ben 400 bin Gebzelinin emanetini korumalıyım.’ Öyle mi başkan?

 

EMANETE HİYANET DEĞİL

EMEĞE SAYGI

 

Bundan daha büyük riya var mı?

 

Bir avuç rantçı için değil, 400 bin Gebzeli için çalışan işçinin alınterinin hakkını ver başkan. Bu emanete hiyanet değil emeğe saygı, hakkı hak edene teslimdir.

Gebzeli’nin emanetine asıl ihanetin ne olduğu ise ortada...Gören, duyan ve konuşmaktan korkmayan için...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.