Seramik atölyesini balkona taşıdı

Seramik atölyesini balkona taşıdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı çömlek sanatçısı ve usta öğretici Çiğdem Eroğlu, yeni tip Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında "evde kalmanın" önemine dikkati çekmek amacıyla çalışmalarını evinin 5 metrekarelik balkonuna taşıdığı atölyesinde sürdürüyor.

İzmit ilçesi Kültür Tepesi mevkisindeki 80 metrekarelik atölyesinin kapısına, "Kovid-19'un bizi ve sevdiklerimizi hayattan koparmasına müsaade etmek istemiyorsak evde kalacağız. Bu nedenle atölyede geçirdiğimiz zamanı da kısıtlıyoruz. Sağlıklı günlerde daha uzun süre görüşebilmek adına hoşça kalın, evde kalın..." yazılı not asan Eroğlu, çömlekçi çarkını evine taşıdı.

Eroğlu, çalışmalarına bir süredir evinin 5 metrekarelik balkonunda devam ediyor.

Çiğdem Eroğlu, AA muhabirine, bulaş riskinin azaltılabilmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, 3 yaşında bir çocuğu olduğunu, kreşlerin kapanmasının da etkisiyle atölyede geçirdiği zamanı kısıtlama kararı aldığını dile getirdi.

Pişirim için haftada 2 gün atölyesini açtığını, bu süre zarfında da kapısını kapalı tutarak ziyaretçi kabul etmemeye özen gösterdiğini aktaran Eroğlu, "İnsanlık olarak zor bir sınav veriyoruz, herkes elinden geldiğince bu mücadeleye destek olmalı." dedi. AA

9-061.jpg10-033.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.