Şerafettin Koç güven tazeledi

Şerafettin Koç güven tazeledi

Çelik-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin gerçekleşen olağan genel kurulunda mevcut şube başkanı Şerafettin Koç güven tazeleyerek yeniden şube başkanı seçildi.

celik-is-(2).jpgcelik-is-(3).jpgcelik-is-(4).jpgÇelik-İş Gebze Şubesi’nin 11. olağan genel kurulu dün gerçekleştirildi. Gebze Holiday İnn Asia Otel’de gerçekleşen genel kurula Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, AKP Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Çelik-İş Sendikası’nın şube başkanları, işyeri temsilcileri ile çok sayıda konuk ve işçi katıldı.

TOPLUMDA KUTUPLAŞTIRMA VAR

Genel kurulda ilk olarak divan oluşturuldu. Divanın oluşturulmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından ilk olarak Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç bir konuşma yaparak, “Şubemizin 11. olağan genel kuruluna katılarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. Dünyada ve ülkemizde önemli gelişim ve değişimler yaşanmaya devam ediyor. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe kalkışmasına karşın halkımız topyekûn karşı durmuş Arap ülkelerinde oynanan oyunun ülkemizde oynanmasına izin vermemiştir. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin toplumdaki kutuplaştırmayı sonlandırmasını umuyoruz.

YENİ BİR HİZMET BİNASI ALIYORUZ

İşçi kenti Gebze’de de örgütlenmek oldukça zor. Sendikamıza önemli işyerleri kazanıldı. Örgütlenmek istediğimiz işyerlerinde işten çıkartmalar, baskılar ve istifalar devam ediyor. Bu sene şubemizin 35. yıldönümü. Yeni bir hizmet binası alımı sözleşmesini imzaladık. Bu 35 yıl boyunca sendikamızda görev yapan tüm herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu. Şerafettin Koç’un ardından Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci konuşarak, “Ülkemiz tarihin en zor ve hassas bir dönemden geçmektedir. Çelik-İş olarak bizler de sorumluluğumuzun farkındayız.

PATRONUN İKİ DUDAĞI ARASINDA

24 Haziran’da erken seçime gidiyoruz. Türkiye’ye çağ atlatacak olan bu sistem bu seçimle hayata geçecek. Siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrar da sağlanacak. Son dönemde artan işsizlik ve enflasyon emeğimizi değersizleştirmektedir. Devletten en büyük beklentimizi vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesidir. Aldığımız zamlar vergiler ve enflasyonla buhar oluyor. İşçinin geleceği patronun iki dudağı arasına bırakılmamalıdır. 1,5 milyon metal işçinin sadece 300 bini sendikalıdır. Sendikallaşmanın önündeki engeller acilen kaldırılmalıdır.  Sendikamızı her geçen gün büyütüyoruz. Gebze ve Bursa şubelerine yeni hizmet binalarını aldık.” dedi.

KOÇ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet raporu okunarak oylandı. Ardından divana liste sunumu yapıldı. Divana tek liste sunuldu. Sunulan liste ise şöyle; Şerafettin Koç, Rafet Gündoğan, Saffet Karasu, Selçuk Durmuş Hamza Ertekin. Yapılan oylamanın ardından Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç yeniden başkan seçildi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.