Şenpiliç’e özel imar kıyağı yargıya taşındı

Şenpiliç’e özel imar kıyağı yargıya taşındı

KBB Meclisi’nde CHP Grubu, Büyükşehir’in imarda yine ve yeni bir imar kıyağını yargıya taşıdı. Karar yargıdan da dönmezse Şenpiliç, 6 kat imar izinli yerde 12 kat inşa edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu, Şenpiliç arazisi üzerindeki imar değişikliğine dair, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararın iptali için dava açtı.

KBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, KBB İmar Komisyonu Üyesi Orhan Tanış ile CHP Grubu meclis üyeleri Halil İbrahim Başçiftçi, Halis Koç, Mehmet Nuri Paşa ve Özgür Yılmaz, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. KBB Meclisi’nde CHP Grubu tarafından konuya dair yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“KBB tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan plan değişikliği ile Çayırova Akse Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 100 dönüm arazide 6 kat olan imar durumu 12 kata çıkartılmıştır. Ayrıca yollar daraltılmış ve kişiye özel imar değişikliği gerçekleşmiştir.

CHP Büyükşehir Grubu olarak bu plan değişikliğini dava açarak konuyu yargıya intikal ettirdik. CHP olarak şahsa özel imar plan değişikliğine dün nasıl karşıysak bugün de aynı şekilde karşı çıkıyoruz. Dava açtığımız bu plan değişikliğinde, etrafındaki yapılaşma şartlarına uymayan ve devasa boyutta yapı adası oluşturulmaktadır. Daha önceden iki kez mahkeme kararı ile iptal edilen bahse konu imar planı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından ısrarla önümüze getirilmiştir.

Bir bölgede sık sık plan değişikliği yapmak vatandaşların idareye ve plana olan güvenini zedelemektedir. Bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir. Söz  konusu plan tadilatına; plan bütünlüğü, planlama ilkeleri, meri mevzuata ve eşitlik ilkelerine aykırı bulduğumuz için davayı açtık. Takdir yüce mahkemenindir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.