Şenol İkizek: “Servisçi esnafının sıkıntısını çözeceğiz”

Şenol İkizek: “Servisçi esnafının sıkıntısını çözeceğiz”

Mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Kocaeli Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Şenol İkizek, yeni dönemde servisçi esnafın biriken sorunlarının çözümü için hemen işe başlayacaklarını söyledi.

Şenol İkizek, ekibiyle birlikte seçim süreci boyunca kendilerine destek olanlara teşekkür etti. İkizek, korsan araçlar konusuna dikkat çekerek, “Bölgemizde çok fazla korsan araçlar var. Amaç dışı kullanılan araçlar var. Taksi tarzı araçlar var. Bu araçlar bir kazaya karıştığı zaman içerisindeki insanlar da mağdur olacaklar. Çünkü bizim servis araçlarımızın yüzde 99’unda kasko, koltuk sigortası ve trafik sigortası mevcut. Korsan taşımacılık yapan araçlarda bu kasko ve sigortalar yok. Çünkü araçlar hususi taksi olarak geçiyor. Bu tür araçları kullanan vatandaşların kaza halinde hiçbir talepte bulunma hakları da olmuyor. Ayrıca bir işte çalışan kadını her gün farklı bir aracın bırakması sokaklar da sıkıntı yaşanmasına neden olabilir. Bu nedende dolayı taksi tarzı taşımacılığın yapılmaması gerekiyor.

 

“ESNEKLİK TALEP EDECEĞİZ”

Hizmet verdiğimiz alanda çok fazla öğrenci taşımacılığı söz konusu. Malum bu hizmet hala bazı aksaklıklarla birlikte devam ediyor. Bu konuda bazı sıkıntılar olduğunu tespit ettik. Sıkıntıların çözümü noktasında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürümüzle görüşmeler yaptık. Bu konuda okul çıkış saatlerinde esneklik talep edeceğiz. Örneğin bazı okullar saat 09.00’da okulu giriş saati tercih ediyor. Biz bunun saat 08.50, 08.45’e alınmasını talep edeceğiz. Bu çalışma sonrası hem kentteki trafiğin yoğunluğunu hem de araç eksikliği söylemlerini ortadan kaldırabiliriz.

 

“ARAÇLAR YENİLENECEK”

Vardiya değişimi sırasında artan trafiğin yoğunluğu nedeniyle servisçilerin ek servise çıkamadığını anlatan Şenol İkizek, bunun çözümü için yetkililerle görüşme yapacaklarını söyledi. Esnafların yeni araçlar alabilmesi, daha iyi imkânlarla hizmet verebilmesi için girişimlerde bulunacaklarını anlatan Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Şenol İkizek, “Yetkili mercilere başvurarak esnafımızın araçlarını yenilemesi için sıfır faizle 60 ay esnafımıza kredi imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Bu konu ile ilgili başvurumuzu yapacağız. Esnafımız arasında bireysel araç alanlar var ve bunu filo haline çevirerek daha uygun fiyatlarda araç almasını sağlayacağız” dedi.

 

ÇIKACAK ZAM BEKLENİYOR

Aralık ayından itibaren başka şehirlerde yeni tarifelerin çıktığını, artan akaryakıt fiyatları sonrası servis ücretlerine zam yapıldığını hatırlatan Şenol İkizek, UKOME’den kendilerinin de yeni tarifenin bir an önce çıkmasını beklediklerini söyleyerek, “UKOME’den talep edilen zam oranın yüzde 20-30 arası olduğunu biliyorum ama net bir rakam yok. Yeni fiyat belirlenirken sadece 0,5 kilometre baz alınarak fiyatlandırma yapılıyor ama diğer illerde 0,1 kilometre baz alınıyor. 0,5 kilometrenin baz alınması esnafa zarar veriyor. Bu konu ile ilgili UKOME yöneticileriyle görüşmüştüm ve düzenleme yapılacağı yönünde konuşmuştuk. Ne kadar teklif edildi önemli olan bu ama biz bu yola çıkarken slogan olarak ‘Yenilik şart, kazanan esnaf olacak’ dedik. Yenilik daha mazbatayı almadan başladı. Bugün esnaf kazanmaya başladı ve bugünden sonra da kazanmaya devam edecek. 4 yıl boyunca Allah izin verirse esnafımız kazancının arttığını, giderlerinin azaldığını direkt cebinde hissedecek” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.