Seni şehitliğe gömdük

Seni şehitliğe gömdük

Bölgemizde pandemi ile mücadelenin merkezi haline gelen Darıca Farabi Devlet Hastanesi pandemiye ilk kurbanını Doktor Mehmet Karakum şahsında verdi

doktor-15.jpg

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp uzmanı Dr. Mehmet Karakum, yakalandığı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Evli ve  2 çocuk babası olan Dr. Mehmet Karakum  için  önce görev yaptığı  Darıca  Farabi Eğitim ve Öğretim Hastanesi önünde tören düzenlendi.   

HASTANE BAHÇESİNDE VEDA

 

doktor-17.jpg

Hastane bahçesindeki veda törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Güneş, Darıca İlçe Sağlık Müdürü Doktor Ulaş Doğan, Gebze İlçe Sağlık Müdürü Doktor İlhan Kadıoğlu, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, İlçe Müftüsü Muammer Bilgiç, AKP Darıca İlçe Başkanı Avukat Ufuk Acay ve Şehit Doktor Mehmet Karakum’un eşi Nesibe Karakum ile çocukları ve hastane personeli katıldı.

 

doktor-2.jpg

Hastanenin acil servisi önündeki törende Doktor Mehmet Karakum’un Türk Bayrağı’na sarılı tabutunun yanına görevi boyunca üzerinden çıkarmadığı önlüğü konuldu. Bu esnada eşi Nesibe Karakum’un tabuttan gözünü ayıramadığı görüldü.

doktor-23.jpg

Buradaki törenin ardından Karakum’un naaşı Darıca Merkez Mezarlığı’na gönderilirken aracın arkasından karanfil ile Karakum’a veda eden hastane personelinin gözyaşlarını tutamadı görüldü.

 

Güneş: Ben şehit olarak görüyorum

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mustafa Güneş gazetemize değerlendirdi: “Sağlıkçılarımızda vatan için tehlikeli bir cephede savaşan insanlar. Bana göre şehit kabul edilmeleri gerekiyor. Çünkü böyle zor bir dönemin içinde ateşin içinde yürüyorlar. İnsanların hastaneye yanaşmaya korktukları bir süreçte bu insanlar, o insanlarla çalışıyor. 100’lerce insanla uğraşıyor. Bu durum vatan savunması gibi bir durum. Onu söyleyebilirim. Ben şehit olarak görüyorum.”

Detay gelecek

**

Muzaffer Bıyık: Şehit kabul

edilmeleri çok güzel olur 

 

Detay gelecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.