Şener: Türkçe'ye sahip çıkalım

Şener: Türkçe'ye sahip çıkalım

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, sendika binasında bir basın açıklaması yaptı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen şube başkanı...

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, sendika binasında bir basın açıklaması yaptı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen şube başkanı Bilal Şener'e eğitim sekreteri Emine Çalık eşlik etti. Başkan Şener, Türkçe'nin önemine değinerek, “Birlik ve beraberliğimizin temeli olan Türkçemiz, bizi birbirimize bağlayan, kültürümüzün kök salmasına ve nesillere aktarılmasına hizmet eden en önemli varlığımızdır" diye konuştu. 

BURUK KUTLAMA
Türkçe'nin yabancı dillerin etkisi altında kaldığını kaydeden Bilal Şener, "Türkçemiz, yabancı dillerden devşirme sözcüklerin etkisinde kalmış ve ulusal kimliğimizin simgesi olan dilimiz, günümüz aydınlarının bile gereken özeni göstermemesi nedeniyle ilerlemeden ve gelişmeden alıkonmuştur. Eğitim-İş olarak tüm ulusumuzu, aydınlarımızı dilimize, kültürümüze sahip çıkmaya, özgün bir düşünce ortamı yaratmak için dilimizi özenli kullanalım. Dil bayramımız kutlu olsun” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.