Şener, ‘Faşizm adım adım örülüyor’

Şener, ‘Faşizm adım adım örülüyor’

 Hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketinin ülkeyi gericileştirdiğini belirten Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, “Ülkenin...

 

Hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketinin ülkeyi gericileştirdiğini belirten Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, “Ülkenin gericileştirilerek ileri faşizmin adım adım örülmesini amaçlayan bir pakettir” dedi. 

ÜLKEYİ PARÇALAYACAK PAKETTİR

Bilal Şener dün sendika binasında düzenlediği basın toplantısında açıklanan demokratikleşme paketini değerlendirdi. Şener yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde, örgütlenme özgürlüğünden düşünce özgürlüğüne, özel yaşamın gizliliğinden işçi haklarına birçok sorun varken ve ülke adeta açık bir cezaevine çevrilmişken, demokratik ve meşru protesto haklarını kullananlar bizzat kolluk kuvvetlerince yaralanıp öldürülürken bu pakete demokratikleşme paketi demek ya safdilliğin ya da işbirlikçiliğin göstergesi olduğunu belirtti. Bu paket ulus ve sınıf kimliğini ortadan kaldırıp ülkeyi ve toplumu küresel politikalar doğrultusunda etnik-dinsel temelde parçalayıp emperyalizme dikensiz gül bahçesi bırakma paketidir” dedi. 

HUZUR VE BARIŞI YOK EDECEKTİR

Hükümetin sürekli istismar ettiği ve varlık nedenlerinden biri olan türbanı kıyafet özgürlüğü adı altında kamuda serbest bırakması ise toplumun diğer kesimlerini baskılandırmaya, ötekileştirmeye ve özgürlükleri yok etmeye yönelik bir operasyonudur diyen Şener, “Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde özgürlükleri yok etme özgürlüğü yoktur. Belli bir inanç grubunun sözde “inanç özgürlüğü”nü sağlamak adına yapılacak bu yöndeki bir anayasal ve yasal değişiklik bu inanç grubunun dışında kalanları ötekileştirmekten öteye gitmeyeceği gibi, toplumsal huzur ve barışı da yok edecektir” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.