Sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldılar

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldılar

  Taysat Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) 1 Cad. 15 Sok No.3 adresinde bulunan, CAVO OTOMOTİV TİC.VE SAN. A.Ş İş yerinde çalışan 238 işçi, Yasal...

 

 

Taysat Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) 1 Cad. 15 Sok No.3 adresinde bulunan, CAVO OTOMOTİV TİC.VE SAN. A.Ş İş yerinde çalışan 238 işçi, Yasal ve Anayasal haklarını kullanarak DİSK – Birleşik Metal İş Sendikasına üye oldular. Ancak bunu duyan işveren sendikaya üye oldukları için işçileri işten çıkarıldığını ifade edildi.

7 İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI

Konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan DİSK – Birleşik Metal İş Sendikasına Gebze Şubesi Yönetim kurulu, “Sendikamızın işyerinde yapmış olduğu çalışma sonucu yasanın aradığı yasal çoğunluğu sağlayarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki müracaatını yaptık.  Önceki gün yapılan üyelik çalışmasını duyan işveren, önce işçileri yemek hanede toplayarak işçileri istifaya zorlamış.  Yapmış olduğu istifa baskısında sonuç alamayınca, dün tarihinde ekonomik daralma bahanesi ile 7 üyemizi işten çıkarmıştır. Biz bu çıkışın ekonomik neden olmadığını çok iyi biliyoruz. Çünkü fabrikada işçiler yoğun mesaili çalışıyorlar, bir önceki gün çıkartılan arkadaşlarımızın büyük bir kısmı mesaiye kalmışlardı” diye belirtildi.

DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ

 

Yapılan açıklamanın devamında, “Dolaysıyla işçilerin yasal ve anayasal haklarını kullandıkları için ekmekleri ile terbiye etmeye çalışan işverene karşı işçi arkadaşlarımızın yanında mücadele etmeye ve her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isteriz. Bu ülkeyi yönetenler bir işyerinde iki sendikaya üye olabilirsiniz, yalanı ile insanları kandıranları göreve çağırıyoruz. Madem böyle bir yasa çıkardınız işverenler buna uymuyorlar o zaman gereken cezayı verin, hiç kimseyi Anayasal hakkını kullandıkları için cezalandırtamadınız deyin. Bu ne ilk nede son olacak, bizler Birleşik Metal İş Sendikası olarak, ezilen, horlanan, itilip kakılan içler işçilerin yanında her türlü mücadeleye hazır olduğumuzu bir kez daha belirmek isteriz. Bütün Gebze kamuoyunu haksızlığa uğradığı için kapı önünde bekleyen CAVO İşçilerine destek vermeye çağırıyoruz” diye ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.