Sendikalar masadan kalktı

Sendikalar masadan kalktı

 Kocaeli Üniversitesi’nde 3 bin 900 akademik ve idari personeli ilgilendiren banka promosyon ihalesinde en yüksek teklifi 6 milyon 100 bin lira ile İş...

 

Kocaeli Üniversitesi’nde 3 bin 900 akademik ve idari personeli ilgilendiren banka promosyon ihalesinde en yüksek teklifi 6 milyon 100 bin lira ile İş Bankası’ndan geldi. Teklifi beğenmeyen sendika temsilcileri masadan kalktı.  

 

EN YÜKSEK İŞ BANKASI VERDİ

Kapalı zarfların açılması sonrasında açık arttırma usulüne göre gerçekleştirilen ihalede Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve İş Bankası arasında rekabet başladı. 3 milyon 750 binle başlayan Garanti Bankası fiyatını 5 milyon 900 bine kadar çıkartırken, İş Bankası’nın 6 milyon vermesi sonrasında ihaleden çekildi. Rakamı az bulan komisyon ise İş Bankası’ndan tekrar artırım yapmasını istedi. İş Bankası’nda 100 bin lira daha artırımda bulundu ve teklifini 6 milyon 100 bin liraya yükseltti.

 

SENDİKALARDAN TEPKİ

Komisyon Başkanı Hasret Çomak, 2010 yılında yapılan ihalenin 5 milyon 600 bin lira olduğunu belirterek, “O gün ki personel sayımız ile şimdiki arasında fark var. Yüzde 25 arttı. Öğrenci sayımızda aynı paralelde yükseldi. Verilen teklifler gerçekten çok düşük” dedi. Sağlık-Sen temsilcisi Emin Ölmez’de teklifin kabul edilemez olduğunu söylerken, ihalenin iptal edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

KARAR REKTÖRDE

Eğitim-Sen adına masada yer alan Göksel Yılmaz’da böyle bir sözleşmeye imza atmanın mümkün olmadığını belirterek, beklentilerin çok altında bir rakam sunulduğunu söyledi. Sendikalar daha sonra tutanağı imzalamadan masadan ayrıldı. Hasret Çomak ise ihalenin iptalinin söz konusu olması için hukuki şartların oluşmasını gerektiğini belirterek, “Üyeler şerh koyar. Sonuçta son kararı rektör verecek” dedi.

 

KİŞİ BAŞI BİN 564 LİRA

İhale şartnamesine göre İş Bankası, 3 bin 900 personele toplamda 6 milyon 100 bin lira promosyon parası dağıtacak. Kişi başı yaklaşık bin 564 lira düşecek. Banka, bu parayı 3 yıl içinde eşit parçalar halinde üyelerin hesaplarına yatıracak. Sendikalar Kayseri’de bu ücretin 2 bin 500 liralara kadar yükseldiğini belirterek bankalara tepkilerini gösterdi. İhale boyunca fiyatlar arttıkça banka çalışanları ise genel merkez yöneticileri ile sürekli görüşmek zorunda kaldı. Şimdi ise gözler Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’na çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.