Sendikal kırıcılıktan  Gebze’de pazar edindi!

Sendikal kırıcılıktan Gebze’de pazar edindi!

BBS Metal direnişinde BBS’de işbaşı yapıp sonra işverenle ters düşünce mahkemede, “İşçiler sendikalı diye atıldı” diyen E.Jandarma Astsubay, şimdi Özer Elektrik’te…

Türkiye’de Anayasal hak olan sendikal örgütlülüğü tanımamak yasaların yetersizliği ve bu yetersizliğe yönetenlerin gerekli önlemleri almaması emek/sermaye çelişkilerinde çözümsüzlüğü hızlandırdı. Gebze Bölgesi’nde yılın hemen her günü, farklı yerlerde olsa da ortak gerekçeyle direnişlere tanık olunuyor. Sendikal örgütlenmenin yaşandığı fabrikaların ortak özelliklerinden daha doğrusu başvurduğu yöntemlerden biriyse o yapıyı kırmak için emekli askerleri görev başına getirmek.

“EVET. İŞÇİLER SENDİKALI DİYE ATILDI”

Firma bugüne kadar sadece bir kere, idari işler sorumlusu Emekli J.Astsubay Tuncay Dursun marifetiyle açıklama yaptı. Bu BMİS Gebze 2 No’lu Şube ile Dursun’un “tesadüfen” eşleştiği ilk vaka olmadı. BBS Metal direnişinde de önce işveren temsilcisi olarak çalışmaya başlayan Dursun iddialara göre daha sonra işverenle de bozuşunca mahkemede, “Evet. İşçiler sendikalı olduğu için işten atıldı” demiş!

ENGİN KULU DEMİŞTİ: PAZAR EDİNMİŞ

Bu akıl almaz iddiayı kimi kanallardan da doğrulattık. BMİS Gebze 2 No’lu Şube yönetiminden Engin Kulu’nun bir süre önce sözünü ettiği gibi. Tuncay Dursun bir dönem asker olarak görev yaptığı Gebze Bölgesi’nde bu gibi işlerden… Pazar edinmiş!

 2-613.jpg

 

Tuncay Dursun: Bahri Beyler ziyaretime gelmişler. (65 beğeni)

Cengiz Yorgun: Tuncay selam nerede görev yapıyorsun. Selamlar. (2 beğeni)

Tuncay Dursun: Gebze BBS Metal montaj fbr (1 beğeni)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.