Sendikal baskıya suç duyurusu

Sendikal baskıya suç duyurusu

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu kabullenen sendikalarda istifaların önüne geçmek için okul müdürlerince yapıldığı öne sürülen baskı iddiaları patlama yaptı. Hürriyetçi Eğitim-Sen, Karamürsel’den suç duyurusunda bulundu. Gebze, Darıca ve Çayırova sırada

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu kabullenen sendikalarda istifaların önüne geçmek için okul müdürlerince yapıldığı öne sürülen baskı iddiaları patlama yaptı. Hürriyetçi Eğitim-Sen, Karamürsel’den suç duyurusunda bulundu. Darıca ve Çayırova sırada. Konuya dair sendika tarafından yapılan açıklama şöyle:

Karamürsel'de bazı sendikalarda çok yoğun üye istifaları yaşanıyor. Özellikle Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı eylem yapılmamasına öfkelenen sendikaların üyeleri istifa ederken bazı okul müdürlerinin kendi sendikasından istifaları önlemek için yasaları çiğnedikleri haberlerini aldık. 

 

suc-duyurusu.jpg

Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkanımız Süleyman Pekin bu konuyla ilgili okul müdürleri hakkında CİMER’e şikayetçi oldu. Hürriyetçi Eğitim-Sen bu konun takipçisi olamaya devam edecektir. Anayasal hak olan sendika üyeliği ve istifaları kimse engelleyemez.

 

Gebze’de bazı okul müdürlerinin çalışan personele baskı yaptıkları; Darıca ve Çayırova’da da aynı şekilde bazı okul müdürlerinin bu şekilde sendikadan ayrılan ya da ayrılmak isteyenlere baskı yaptığı tespit edilen müdürler hakkında TCK’nın 118’nci maddesi gereğince savcılıklara suç duyurusunda bulunulacak ve bu konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürleri bilgilendirilecektir.

 

Yasal süreç devam ettiğinden şikâyete konu olan okullarla ilgili bilgi soruşturmalar neticelenince paylaşılacaktır.”

 

tck-118.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.