‘Sendika işverenle bir olup işten attılar’

‘Sendika işverenle bir olup işten attılar’

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’nın örgütlü olduğu DHL fabrikasında 4 işten hakları verilmeden işten çıkarıldı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’nın 6 yıldır örgütlü olduğu DHL fabrikasında Toplu İş Sözleşmeleri geçtiğimiz günlerde anlaşma ile sona erdi. Fabrikada çalışan 4 işçi sendikanın aldığı yüzde 15 zammı kabul etmeyerek itiraz ettikleri için TÜMTİS ve işverenin bir olup kendilerini işten attığını iddia ettiler. İşten atılan Feyyaz Kayır, Samim Duvan, Hasret Topkara ve Güven Korkmaz gazetemize ziyaret ederek açıklamalarda bulundular. Sendika sürecini engellemek, diğer işçileri tehdit ettikleri için iş fesihlerine son verilen işçiler, “6 yıldır TÜMTİS çalıştığımız fabrikada örgütlü. En az 3 yıl en fazla 7 yıl olmak üzere DHL’de çalıştık.

MAHKEMEYE VERDİK

Sendika ile işverenin toplu iş sözleşme süreci ile ilgili olarak diğer çalışanlarla birlikte whatsap grubu kurduk. Toplu iş görüşmelerinde yüzde 15 zam alındı. Biz bu zamma karşı çıktık. Bunun üzerine sendika işverene baskı yaparak bizleri işten çıkarttı. Sendika sürecini engellemek, tehdit etmek gibi gerekçelerle işimize son verdi. İnsan kaynakları ofisine çağırdılar. Savunma tutturup toplantı odasında bizleri bekletip işyerlerinin servislerini bile kullanmamıza izin vermediler. Bu olayın ardından hakkımızı almak için mahkemeye verdik.” Şeklinde görüş belirttiler.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.