Selen için bakanlığı göreve davet ettiler

Selen için bakanlığı göreve davet ettiler

Emek Partili kadınlar, Gebze’de kayınpederi tarafından şiddet gören ve evi yakılan Fatma Selen Ö.’ye dair açıklama yaptı.

 “Emek Partili Kadınlar Gebze” imzalı yapılan yazılı açıklamada “Emek Partili Kadınlar olarak Fatma Selen Ö.'nün yanındayız. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz” denildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

YANINDAYIZ

“Gebze Yavuz Selim mahallesinde kayınpederi tarafından geçen hafta şiddet gören Fatma Selen Ö.’nün, Pazar gecesi de evi yakıldı! Kısa bir süre gözaltında bulunan kayınpeder M.Ö. ifadesi alındıktan serbest bırakıldı. Yaşamından endişe eden Fatma Selen Ö.'nün ve ailesinin yanındayız.

NEDEN GEREĞİ YAPILMIYOR

Şimdi soruyoruz! Fatma’nın, çocuğunun ve ailesinin gerçekten can güvenliği var mıdır? Kayınpeder M.Ö. şiddet uygulamasına ve korkutma, tehdit ve hatta cana kast amacıyla yakılan ev olmasına rağmen neden M.Ö. hala tutuklu değildir?  Fatma Selen Ö. kayınpederi tarafından tacize uğradığını söylemesine rağmen neden ‘bunun kanıtı yok’ denilmekte ve gereği yapılmamaktadır?

NE BEKLENİYOR 

Bu kişi hala elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Fatma Selen Ö.’ye, çocuğa ve Fatma’nın ailesine ciddi zararlar verecek durumdadır. Bakanlık, emniyet görevlileri neyi beklemektedir? Bir kadının daha hayatını kaybetmesini mi? Daha yeni kaybettiğimiz kız kardeşimiz Emine Bulut gibi herkesin gözü önünde vahşice öldürülmesi ve toplumda infial yaratmasını mı?

MÜCADELEYE DEVAM

Kadına, çocuğa yönelik şiddet, taciz her geçen gün artmakta ve şiddeti, tacizi, kadın cinayetlerini önleyecek, kadınları ve çocukları koruyacak önlemler gerçek anlamda alınmamaktadır. Ayrıca kadına şiddetin yolunu açanlar 6284 ve İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açanlar ve uygulamayanlar yargıda reform diyerek çocuk istismarcılarına af getirmeye çalışanlar, kadının nafaka hakkına el uzatanlardır. 
Her alanda kadına ve çocuklara yönelik artan şiddet sarmalı, taciz, tecavüz; kapitalizmin ve onun uygulayıcısı olan siyasi gücü, partilerin ve onların politikalarından kaynaklıdır. 

BAKANLIK. GÖREVE!

Emek Partili Kadınlar olarak Fatma Selen Ö.'nün yanındayız. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz. M.Ö'nün bir an önce tutuklanmasını talep ediyoruz. Bir kız kardeşimizin daha zarar görmesini, endişe ile yaşamasını ve canından olmasını istemiyoruz. İş yerlerimizde, fabrikalarda, atölyelerde, mahallelerimizde, okullarımızda bizi, mahkûm etmeye çalıştıkları her türlü şiddette, krize, yoksulluğa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.