Selanik'ten Gebze'ye bayrak getirdiler

Selanik'ten Gebze'ye bayrak getirdiler

Yunanistan’ın Selanik şehrindeki Atatürk Evi Müzesi’nin bahçesinden alınarak Samsun’a götürülen toprak ve Türk bayrağı Gebze’ye getirildi.

Yunanistan’ın Selanik şehrindeki Atatürk Evi Müzesi’nin bahçesinden alınarak Samsun’a götürülen toprak ve Türk bayrağı Gebze’ye getirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında Selanik’teki Atatürk Evi Müzesi’nin bahçesinden alınan toprak Samsun’a götürülmek üzere yola çıkarılmıştı. Proje, Samsun Valiliği, Dışişleri Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenleniyor. Atatürk Evi Müzesi’nin bahçesinden alınan toprak ve bayrak, Selanik-Samsun güzergahında bulunan illerin bisiklet sporcularıyla Samsun’a götürülmek üzere dönüşümlü olarak taşınıyor. Gebze Kaymakamlığı önünde bugün saat 10.50’de düzenlenen törenle, Türk bayrağı ve toprak, Gebze’de İstanbullu bisiklet sporcularından teslim alındı.
SAMSUN’A ULAŞTIRILACAK
Gebze Kaymakam Vekili Mustafa Asım Alkan, bir kutu içinde Selanik’ten getirilen toprak ve bayrağı Gebze’de karşıladı. Törende konuşan Alkan, “Selanik’ten çıkan bayrak ve toprağımız, Samsun’a ulaştırılmak üzere Gebze’ye geldi. Biz de bu emaneti bisiklet sporcularımıza teslim ediyoruz. Onlarda inşallah 19 Mayıs sabahı Samsun’a ulaştıracaklar” dedi. Kaymakam Alkan, Ata toprağını ve Türk Bayrağı’nı Samsun’a yola çıkması üzerine Gebzeli bisiklet sporcularına teslim etti. Konuşmaların ardından uğurlanan bisiklet sporcuları, bayrak ve toprağı Sapanca’da Sakaryalı bisiklet sporcularına teslim edecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.