SEL FELAKETİ:   SEDAŞ kesintilere müdahale etti

SEL FELAKETİ: SEDAŞ kesintilere müdahale etti

Bolu ve Düzce İllerinin yanı sıra Kocaeli’nin Kandıra ve Sakarya’nın Karasu ilçesini de etkileyen aşırı yağışlar ve sel felaketi altyapı hasarlarına yol açarak elektrik kesintilerine neden oldu. SEDAŞ ekiplerinin yürüttüğü 2 güne yayılan zorlu çalışmalar sonucu tüm kesintilere müdahale edildi.

20 bin kilometrekarelik alanda 2 milyonu aşkın müşteriye enerji hizmeti sunan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Bolu, Düzce, Gebze, Kocaeli ve Sakarya il ve ilçelerinde 08.07.2023 tarihinde başlayan ve 09.07.2023 gece yarısına kadar devam eden aşırı yağmurun neden olduğu hasarlarla mücadele etti. AFAD ve Valiliklerle ile koordinasyon içinde yürütülen bu mücadele sonucu bölgede meydana gelen tüm arızalara hızlıca müdahale edildi.

DÜZCE’DE 145 KÖYÜN ENERJİ SORUNU GİDERİLDİ

Aşırı yağmur sonucu dere taşkınları, heyelanlar yaşandı ve birçok ağaç devrildi. Elektrik direkleri ve bağlantılarını da etkileyen doğa felaketi sonucu Düzce bölgesinde 145 köy enerjisiz kaldı. İlk anda 39 köye, akabinde de tamamına enerji verildi ve enerjisiz köy kalmamış oldu. Bu sahada SEDAŞ ekipleri 537 adet arızaya müdahale etti ve 569 kalem malzeme kullanıldı. 2 gün boyunca gece gündüz demeden kesintisiz sürdürülen müdahalelerde 38 personel 27 yüksek donanıma sahip araç ile yer aldı.

BOLU’DA GECE SAATLERİNE DEK ARIZALARLA MÜCADELE EDİLDİ

SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, ‘’Bolu bölgesinde ise sel sahasında kalan ve yolları kapalı bulunan 10 köy hariç tüm kesintilere hızla müdahale edilmiş, direk ve izolatör değişimleri ve kopan bağlantıların yenilenmesi sonucu köyler enerjilendirilmiştir. Kalan 10 köy için suların hala yüksek olması ve saha şartlarının olumsuzluğuna rağmen gece boyunca devam eden çalışmalar neticesi bu köylere de enerji verilebilmiştir. Bolu’daki çalışmalar 45 personelin katılımı ve 16 yüksek donanıma sahip farklı tipteki araçlar ile yürütülmüş, zorlu sahadaki mücadelede dronlar da kullanılmıştır.’’ Ahmet Zeki Ayar

4.jpeg

5.jpg

6.jpg

7.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.