‘Şeker fabrikaları vatandır, satılamaz’

‘Şeker fabrikaları vatandır, satılamaz’

  **CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli, “Şeker fabrikaları vatandır, namustur, satılamaz peşkeş çekilemez.” dedi. CHP...

 

 

**CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli, “Şeker fabrikaları vatandır, namustur, satılamaz peşkeş çekilemez.” dedi.

 

CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Özelleştirme İdare Başkanlığı’nın 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili olarak alınan kararı gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla protesto ettiler. Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda önceki gün gerçekleşen basın açıklamasına CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, ilçe gençlik kolları başkanı Savaş Gayretli, CHP Gençlik Kolları Genel Merkez MYK Üyesi Gökhan Orhan, CHP Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aydın Işık, CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Recep Dursun, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. CHP’liler adına basın açıklamasını CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli yaptı.

SAĞLIKSIZ NESİLLER VE HASTALIKLAR

Mustafa Kemal Atatürk’ün yoktan var edip Türkiye’ye kazandırdığı şeker fabrikalarının zarar ettiği bahanesiyle AKP hükümeti tarafından özelleştirilerek satılmak istendiğini ifade eden Savaş Gayretli, “Bahane edilen zarar; gıda güvenliğimizi tehdit ederek, şeker fabrikalarının faaliyetlerinin tamamen durdurulmasının yolunu açarak yabancı sermayenin nişasta bazlı şeker üretimini arttırmaktır. İnsan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri defalarca kanıtlanmış, Avrupa’da yasaklanmış olan Nişasta Bazlı Şeker kullanımın artması sağlıksız nesillerin ve hastalıkların artması demektir. Bir güvenlik tehdididir.

MİLLİ YATIRIMLARI PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Şeker fabrikaları vatandır. Bu ülkenin kurucusu atasının emanetidir. Satılamaz, yok edilemez. Mücadelemiz asla bitmeyecek. Gelecek nesiller için bu mücadeleyi yılmadan, sinmeden sürdüreceğiz. Bu mücadele yatırım veya ekonomi mücadelesi değildir. Bu ülkenin milli değerlerine sahip çıkmaktır, vatanı savunmaktır. AKP hükümetinin ekonomi yönetme anlayışı üretmek, üretime destek olmak, yeni istihdamlar yaratmak değil. Var olan toprakları parsel parsel satmak ya da milli yatırımları yabancı sermayeye peşkeş çekmektir.

ŞEKER FABRİKALARI VATANDIR

Tarım ülkesiyken ihracatlar yapıyorken samanı eti bile ithal eder hale geldik. Emperyalizmi denize döken 68 kuşağından emperyalistlere avuç açan bir millet olduk. Bizler bugün burada biz kez daha haykırıyoruz ki geçmişimizden aldığımız cesaret ve güçle mücadelemizdeki haklı kararlılığımızı sürdüreceğiz. Şeker fabrikaları vatandır, namustur, satılamaz peşkeş çekilemez.” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.