Şehit öğretmeni spor salonunda  “şehit” doktoru parkta anacaklar

Şehit öğretmeni spor salonunda “şehit” doktoru parkta anacaklar

Darıca BM, şehit öğretmen Şenay Aybüke'nin ismini Sırasöğütler’deki spor salonuna verdi. Covid-19’la mücadele ederken mikrobu kapıp ölen ancak Hükümet’in “Şehit” unvanı vermediği şehit sağlıkçılardan Doktor Mehmet Karakum’un ismi ise bir parka verilecek

Darıca Belediye Meclisi’nde 2020 yılının son toplantısı Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleşti. Gündemin ilk maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün talebi üzerine 112 Acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

ÇOK SAYIDA HİSSE SAHİBİ VAR

Yine aynı müdürlükten gelen, iki ayrı parselde 4 bin 406 metrekare büyüklüğünde Darıca Belediyesi’ne ait yerin satışı Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bu esnada CHP Grup Sözcüsü Selim Özcan satışın gerekçesini sorarken Başkan Bıyık anılan yerde 10 ile 50 metrekare yer büyüklüğünde çok sayıda hisse sahibi olduğunu söyledi. (Detaylar gelecek)

“GÖNÜLSÜZ” SATICI

Başkan Bıyık, AKP Darıca İlçe Başkanlığı yaptığı dönemlerde belediyenin yer satışına hep karşı olduğunu ancak belediye başkanlığında bazı iş ve işleyişlerin değişik olduğunu gördüğünü söyledi.

Darıca Belediyesi’nin uygulama imar plan değişikliklerine dair iki vatandaşın itirazı ise İmar Komisyonu’na havale edildi.

SPOR SALONUNA ŞENAY

AYBÜKE’NİN İSMİ VERİLDİ

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde PKK terör örgütünün bombalı saldırısında şehit düşen Şenay Aybüke’nin ismi Sırasöğütler Mahallesi’ndeki spor salonuna verildi. Başkan Bıyık şehit öğretmenimizin Safranbolu’da ikamet eden anne babası ile görüştüğünü ve pandemi sürecinin ardından Darıca’da ağırlayacaklarını söyledi.

MEHMET KARAKUM’UN İSMİ

BİR PARKA VERİLECEK

Başkan Bıyık meclisin toplandığı gün hayatını kaybeden Doktor Mehmet Karakum’un isminin de ilerleyen süreçte bir parka verileceğini, bu konuda Darıca İlçe Sağlık Müdürü Doktor Ulaş Doğan ve Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Güneş’ten gelen talebi değerlendireceklerini kaydetti.

ÇALIŞMA YÖNETMELİKLERİ ONAYLANDI

Fen İşleri ile Makine ve İkmal Müdürlükleri’nin çalışma yönetmeliğine dair komisyon raporları oy birliğiyle onaylanırken Zabıta Müdürlüğü’nün gayri sıhhi müesseseler ile ilgili raporuna süre uzatımı verildi.

ÜÇ YIL İÇİNDE İKİNCİ PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

Gündemin son maddesinde ise Darıca’da geçen dönemin de konusu olan Aqua parkın arazisine dair plan tadilatı görüşüldü. Anılan arazide üç yıl içinde ikinci defa plan değişikliğine gidildiğini kaydeden CHP Grubu ilkinde olduğu gibi, ikincisinde yüzde 95 oranda geriye dönüş olsa dahi ikincisinde de ret oyu verdi.

CHP İKİ BAŞKANLA TAKİPTE

Darıca Belediye Meclisi’nde 2021 yılı ocak ayı olağan toplantısının 05 Ocak Salı günü 14.00’te toplanmasının karara bağlanmasıyla birlikte toplantı sona erdi. Toplantıyı CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve Gençlik Kolları Başkanı Ümit Kızılbuğa ile partili yöneticiler de takip etti. (Haber Merkezi)

 

darica-bm-2020---3.jpgdarica-bm-2020---4.jpgdarica-bm-2020---6.jpgdarica-bm-2020---16.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.