Şehit İlimdar Atasoy Parkı Polisan'a mı verildi?

Şehit İlimdar Atasoy Parkı Polisan'a mı verildi?

İyi Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz Dilovası’nda bulunan Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nın Polisan'a mı verildiğini sordu.

Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün de içerisinde bulunduğu Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nın Polisan firmasına verildiği yönündeki iddialarla ilgili olarak İyi Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, “Şehit İlimdar Atasoy Parkı hakkında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir benimle alakalı değil benden önce verildi diye beyanlarda bulunmuştu. Hatta gazetelerde bunun haberi de yapılmıştı. Fakat biz konu hakkında incelemelerde bulunduk ve çalışmalarımız sonucu olayın aslında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in dediği gibi olmadığını daha farklı olduğunu ortaya çıkardık. 27.09.2021 tarihinde imar planı değişikliği ile Dilovası Belediye Başkanlığı, Dilovası Organize Sanayi bölge müdürlüğüne bir yazı paylaşmış.

 

“SANAYİCİYE VERİLMİŞ”

Bu görüş ve onay yazısında da Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nı ticari alana çevirerek planlama noktasında ve Büyükşehirde de onaylatarak burası Polisan’ın diğer bir tapusuna tevhit kararı ile verilmiş. Şimdi burada daha önceki belediye başkanlarının yapmış olduğu bir durum yok. Neden? Çünkü belediye başkanı Hamza Şayir’in yazmış olduğu görüş yazısından sonra 24.01.2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu arsayı onaylamış. Ticari alan olmasıyla alakalı. Sonuç olarak burası Polisan’a verilmiş. Tabi nasıl oldu? Hangi parayla oldu? Nasıl bir karşılık buldu?

 

“BU PARK GİTTİ”

Biz onları bilmiyoruz. Onlar kapalı kapılar ardında oluşan bazı görüşmeler. Ama üzülerek söylüyorum ki Şehit İlimdar Atasoy Parkı bizim Dilovası’nın hizmetinden çıkmış yine bir sanayici kişinin eline geçmiş durumda. Bu park gitti. Bunun daha geri dönüşü yok. Bu park alanının gitmeden önceki süreci de var.  Park alanı olan bir yer encümen kararıyla, meclis üyesi değil. Encümen kararıyla hızlı bir şekilde alınmış bir karar. Muhalefetin meclis üyelerinin haberi olmadan geçmiş bir durum var. O yüzden su balık duymadan yapılmış bir organizasyon’’ dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.