Şehir Hastanesi'nden engelli vatandaşlara büyük hizmet

Şehir Hastanesi'nden engelli vatandaşlara büyük hizmet

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde engelli vatandaşlar için, hastane otoparkında 360 araçlık engelli park yeri, 6 engelli yardım masası, şarj istasyonu ile birlikte engelli wc-lavobo, yataklı servislerde engelli hasta odaları hizmetler veriliyor.

Yapılan istatistiklerle Türkiye’de engelli olan nüfusun toplam nüfus içindeki oranının %12.29 olduğu görülmüştür. Buna göre ülkemizde yaklaşık 8.5 milyon engelli vatandaş bulunmaktadır. Kocaeli' de bugüne kadar yapılan çalışmalarda engelli kişi sayısı 63 bin 364'dür. Ortopedik engelli sayısı 21 bin 892, zihinsel engelli sayısı 19 bin 892, görme engelliler 12 bin 251, işitme engelli sayısı 11 bin 763'dür.

Kocaeli Şehir Hastanesi, engelli bireyler için şu açıklamada bulundu:

"Hastanemiz otoparkında 360 araçlık engelli park yeri tahsis edilmiş olup (otopark oranı %10 u geçmektedir.) 6 engelli yardım masası, şarj istasyonu ile birlikte engelli wc-lavobo, yataklı servislerde engelli hasta odaları da bulunmaktadır. Engelli bireylerimizin daha kaliteli hizmet alabilmesi için: Hastanemiz otoparkından başlanmak üzere yüzeyler, kapılar, merdivenler, pencereler, asansörler ve ortak kullanım alanları engelli kullanımına uygun halede planlanmıştır. Bu konuda hasta yönlendirme personelimize gerekli eğitimler verilmiş olup yardım a ihtiyaç duydukları zaman kolay ulaşılması sağlanmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.