Şehir Hastanesi için imzalar atıldı

Şehir Hastanesi için imzalar atıldı

 İzmit Cephanelik alanında kamu-özel işbirliği ile yapılacak Şehir Hastanesi ile ilgili protokol dün İstanbul’da imzalandı. İstanbul Haliç Kongre...

 

İzmit Cephanelik alanında kamu-özel işbirliği ile yapılacak Şehir Hastanesi ile ilgili protokol dün İstanbul’da imzalandı. İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde önceki gün gerçekleşen törende, Başbakan Erdoğan, aralarında İzmit’in de bulunduğu 11 kentteki hastaneler için devlet adına imzayı attı.

CEPHANELİK BİTİYOR

İzmit’teki görkemli hastane binası, Cephanelik alanında 500 dönümlük alanda inşa edilecek. Yani Cephanelik alanının tamamı yapılaşmış olacak. Başbakan, 8 katlı olarak tasarlanan binaların alçaltılmasını, 6-7 kata indirilmesini, alanın daha geniş kullanılmasını istedi. İzmit Cephanelik alanındaki özel sektörün işleteceği Şehir Hastanesi’ni Gama-Türkel ortaklığı yapıp, işletecek. Gama firması bilindiği gibi, AKP’lilerin çok tartıştığı Yuvacık Barajı’nı da yapmıştı. Başbakan, dünkü törende müteahhit firma ile pazarlık da yaptı, binanın maliyet bedelini 1 milyar TL’ye indirdi.

MÜTHİŞ BİRŞEY OLACAK

Bu yılsonuna kadar temeli atılması, 3 yıl içinde tamamlanması planlanan Şehir Hastanesi bünyesinde otel, alışveriş merkezi de olacak. Şehir Hastanesi 494 yatak kapasiteli. Ayrıca 110 yataklı onkoloji hastanesi, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı kalp ve damar cerrahisi hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 100 yataklı fizik tedavi hastanesi de bulunacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.