Şehir Hastanesi ekimde teslim edilecek

Şehir Hastanesi ekimde teslim edilecek

Şehir Hastanesi’nin teslim tarihi bir kez daha ertelendi. Haziran ayında teslimi beklenen hastane için yeni tarih 29 Ekim olarak belirlendi.

Kocaeli’de 2013 yılında ihalesi yapılan, 2015 yılında inşaatı başlayan Şehir Hastanesi’nin açılışı yine ertelendi. 7 yıldır inşaatı devam eden hastanenin teslim tarihi adeta yılan hikâyesine döndü. Gama ve Türkerler ortaklığında yapılan hastanenin altıncı kez ertelenen açılışı bu kez 29 Ekim olarak revize edildi.

 

7 YILDA 6 ERTELEME

2015 yılında inşaatı başlayan ve 350 milyon Euro’ya mal olması planlanan Şehir Hastanesi, aynı zamanda ekonomik krizden de etkilendi ve her geçen yıl açılışı ertelendi. 29 Ekim 2017 yılında teslimi planlanan projenin 5 yıldır bitirilmemesi ciddi tartışmalara neden oldu. Ekonomik daralma, iki firma arasında yaşanan sıkıntılar ve pandemi gerekçeleri ile 6 kez açılış tarihi ertelenen hastanenin bu kez 29 Ekim’de açılacağı belirtildi. Ancak firmanın verdiği tarihi ile ilgili yetkililer net bir açıklama yapmadı.

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Şehir Hastanesi inşaatında çalışmalar devam ederken, hastane çevresinde çevre düzenlemesi işi de başlatıldı. Şehir Hastanesi ulaşım yolları ve kavşağının çevre düzenlemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. Ancak hastaların ve çalışanların ulaşımını sağlayacak olan tramvay hattının üçüncü ihalesi ile ilgili de bir gelişme olmaması, bitmek üzere olan hastaneye ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşatacak gibi görünüyor.

 

İÇİNDE 6 HASTANE VAR

Kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan “Şehir Hastaneleri Projesi” kapsamında 368 bin 648 metrekarelik alanda yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi, 6 farklı hastane olarak inşa ediliyor. Kocaeli Şehir Hastanesi içinde 494 yataklı bölge hastanesi, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı kalp damar hastalıkları hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yer alacak. Hastaneler tamamlandığında 4 bin 788 kişinin günde 15 bin kişiye hizmet vermesi bekleniyor.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.