SEDAŞ’tan çok ciddi zam talebi

SEDAŞ’tan çok ciddi zam talebi

TES İş Sendikası Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, Türk İş İl Temsilcisi Yakup Yıldız ve sendikasının iş yeri temsilcileriyle SEDAŞ’taki toplu iş sözleşmeleriyle açıklama yaptı.

Yaklaşık bin 400 işçinin çalıştığı Sedaş’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. Sedaş’ta örgütlü olan TES İş Sendikası Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu bugün SEDAŞ’taki toplu iş sözleşmesi süreciyle ikgili gazetecilerle bir araya geldi. Basın toplantısına Tüek İş İl Temsilcisi Yakup Yıldı, Şube Genel Sekreter Hasan Arıcı, Şube Mali Sekreter Fuat Ayvalık, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Okan Altınışık, SEDAŞ Kocaeli Baş Temsilcisi Servet Yılmaztürk de katıldı.

YERİNE GETİRİYORLAR

TES İş Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, sözleşme süreciyle ilgili konuşarak şunları söyledi:

“Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Gebze beş bölge olarak enerji hizmetleri dağıtımını sağlıyor. Bu hizmetlerin kapsamına gelince 19.421 kilometre kare yüz ölçümünün üzerinde toplam 4 il, 45 ilçe, 66 belediye,1441 köy, 3,2 milyon nüfusuna 7/24 hizmet ediyor. Kar, kış, yağmur, çamur, güneş demeden bu görevleri yerine getiriyorlar. Bin 900' e yakın çalışanı var toplam. 1315 sendika olarak üyemiz var. Diğerleri beyaz yaka ve yönetici pozisyonunda çalışıyorlar. İşkolu olarak ağır ve çok tehlikeli işkoluna giriyoruz. İşimiz zor ve tehlikeli olması aynı zamanda hizmet sektöründe faaliyetini sürdürmesi kurumu daha da önemli kılıyor.

“BU HAKLAR ÖDENMEZ”

Bu ücretler insanca geçinebilme koşullarında değil. Bu ücretleri alan arkadaşlarımız iş kazalarına maruz kalıyorlar. Bu arkadaşlarımız her türlü hava koşullarında hizmet etme zorluğu olan arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız trafik tehlikesi, köpek saldırıları, vatandaşın hakaretlerine ve fiili saldırılarına maruz kalan arkadaşlarımız. Bunların hakkı kolay ödenmez. Covit-19 salgınında her türlü zorluğa rağmen kentleri elektriksiz bırakmadılar.

Şimdi sözleşme zamanı işçinin konuşma zamanı, pazarlık zamanı bunu en sıkı şekilde sürdüreceğiz.

İLK 6 AYDA YÜZDE 40

İlk oturumu 15 Şubat' ta başlayacak olan 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olan 2 yıllık olarak teklif ettiğimiz 7. Dönem Toplu İş Sözleşmemizde, ücretlerde ilk altı aya %40, sosyal haklarda yüzde 40, diğer altı aylarda enflasyon + 4 puan artış, idari ve teknik maddelerde iyileştirmeler talep ediyoruz. Çalışanlarımızın beklentilerinin yüksek olduğu bu dönemde, işverenimizin yaşanan ekonomik zorluklar karşısında çalışanlarını memnun edecek toplu iş sözleşmesini masada sendikamız ile birlikte bağıtlanmasını istiyoruz. Aslında kazandırdıklarımızdan bizde payımızı istiyoruz” dedi.

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.