SEDAŞ’ın yüzde 50’si satıldı

SEDAŞ’ın yüzde 50’si satıldı

Uzun zamandır gündemde olan SEDAŞ’ın satışı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. SEDAŞ’ın yüzde 50'lik hissesini Torunlar Holding satın aldı.

Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtım şirketleri arasında yer alan ve Sakarya, Bolu, Düzce, Kocaeli illerinin dağıtımını üstlenen Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ)'ın yüzde 50 hissesi Torunlar Holding'e satıldı.  Torunlar Holding CEZ Grup'un yüzde 50'lik hisselerini devralarak şirkete resmen ortak oldu. CEZ Grup bu satış işlemi ile Türkiye'den çekildi. Torunlar Grubu, hisse devrinin tamamlanması ile elektrik dağıtım hizmeti sunan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), elektrik satış hizmeti sunan Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (Sepaş Enerji) ve tamamlayıcı ürün ve hizmetler sunan Sepaş Akıllı Çözümler A.Ş’yi bünyesinde bulunduran AKCEZ’de Akkök Holding’in eşit ortağı olarak yer alacak.

 

“HİZMET SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Anlaşma ile ilgili bir açıklama yapan Torunlar Enerji ve Başkentgaz İcra Kurulu Başkanı Emre Torun; “Başkentgaz ile doğalgaz dağıtım sektöründe edindiğimiz bilgi birikimi ve memnuniyet odaklı hizmet anlayışımızı bu ortaklık ile elektrik dağıtım sektörüne de taşımanın heyecanı içindeyiz. Türkiye’nin en büyük sanayi gruplarından biri olan Akkök Holding ile birlikte dağıtım bölgemizde sektörün hizmet standartlarını daha da yükseltecek ve yaklaşık iki milyon abonemize kesintisiz, güvenli ve yenilikçi hizmet anlayışımızla hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.