SEDAŞ tazminat ödüyor!

SEDAŞ tazminat ödüyor!

Kocaeli ve Sakarya illerine elektrik dağıım işini yapan elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan vatandaşlara tazminat ödemeye başladı. Peki, SEDAŞ hangi durumda tazminat ödüyor? Tazminat ücreti ne kadar? Tazminatınız olup olmadığına nerden bakabilirsiniz? İşte tüm detaylar...

Kocaeli ve Sakarya'da elektrik dağıtım işini yapan SEDAŞ, elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan vatandaşlara, tazminat ödemeye başladı. SEDAŞ tarafından gönderilen SMS mesajlarıyla, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan müşteriler için tazminat ödeme sürecinin başlatıldığı duyuruldu. Abonelere gönderilen SMS mesajlarında, kalite yönetmeliğinde belirtilen standartlar gereği, vatandaşların tazminat hakkının doğduğu belirtildi.

NEREDEN SORGULAYABİLİRSİNİZ.?

Bu haberi duyan pek çok abone, geçmişte yaşadıkları elektrik kesintileri nedeniyle tazminat hakkı olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, tazminat hakkınızı nerde öğreneceksiniz?, SEDAŞ'ın resmi internet sitesine girip ‘tazminat sorgulama’ paneli üzerinden TC kimlik ve telefon numaralarını kullanarak tazminat hakkı olup olmadığını sorgulayabileceksiniz. Sorgulama işlemleri için [tazminat.sedas.com](https://tazminat.sedas.com) adresi kullanılacak.

EV VE İŞ YERİ TAZMİNAT MİKTARI NE KADAR?

SEDAŞ, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan müşteriler için farklı tazminat miktarları belirledi. İşyeri abonelerine 58 TL, mesken abonelerine ise 28 TL olarak belirlenen tazminatlar, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla ödenecek. Tazminat sadece 8 saati süren elektrik kesintilerinde ödendiği öğrenildi.

Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum