SEDAŞ sayaçları geri istiyor!

SEDAŞ sayaçları geri istiyor!

SEDAŞ vatandaş ve elektrik esnafına maddi açıdan sıkıntıya sokacak bir adım attı. Buna göre, elektrikçiler üzerinden iskansız binalara verilen sayaçlar geri istiyor.

Verilmemesi halinde ise  tutanak  tutulup maddi  ceza kesmeye hazırlanıyor.

Sakarya Elektrik Dağıtım A. Ş  (SEDAŞ)  vatandaşa ve elektrikçi esnafına maddi yönden ciddi bir  darbe vurmaya hazırlanıyor.

İskansız binalar için  elektrikçilere  zimmetlenerek verilen  elektrik sayaçları bu kez   yine SEDAŞ tarafından geri isteniyor. Gerekçe ise söz konusu binaların iskansız olması.

GEBZE’DEKİ BİNALARIN ÇOĞU  İSKANSIZ

Bilindiği Gebze’de ki binaların yüzde 70 civarında iskansız  durumda.  Bu durumda ise Gebze’de ki binalarında sayaçların sökülmesi ve sökmeyenlere ise SEDAŞ tarafından kaçak elektrik kullanımı adı altında cezalar yazılması gündemde.

SEDAŞ Kocaeli  genelinde iskansız binalara elektrikçi üzerinden elektrik sayacı vermekte abonelik açmak için ise yasa gereği iskan istemekte.

İskansız binaların çokluğu bir çok binanın yapısal ve belediyeler ile yapı denetim firmaları arasında sorunlar nedeni ile iskan alamadıkları düşünüldüğünde ortaya çıkan tablo ürkütücü. 

SIFIR ENDEKS İLE İSTİYOR

SEDAŞ Kocaeli Elektrik Teknisyenleri Odasına bağlı olarak çalışan yetkili elektrikçilere gönderdiği yazıda iskan alınmadan kullanılan elektrik sayaçlarını yetkili elektrikçiden sıfır endeks ile geri istediğini aksi halde (sayaç adedi x sayaç bedeli x 10) fatura edeceğini ve kaçak elektrik kapsamında değerlendirip tutanak tutularak  avukat ve icra yolu ile zor durumdaki vatandaştan 3 ay içinde  tahsil edeceğini bildirdi. 

ELEKTRİKÇİLER ODASI SESSİZ

Bu yanlışa iskansız binalara sayaç vererek vatandaşı adeta tuzağa düşüren SEDAŞ ‘a  karşı Kocaeli Elektrik Teknisyenleri Odası sessiz kalıyor.

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan elektrikçiler ise  odanın sessizliğine tepki göstererek, “Bu yanlışa üyesi olduğumuz haklarımızı korumakla görevli Kocaeli Elektrik Teknisyenleri Odası’ndan şikayetçiyiz. 

Yanlışın düzeltilerek uygulamanın iptal edilmesini talep ediyoruz”Dediler. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.