SEDAŞ, projesini hayata geçiriyor

SEDAŞ, projesini hayata geçiriyor

Akkök Holding enerji grup şirketlerinin ortaklaşa yürüttüğü “Kadın Enerjisi” projesi kapsamındaki “Next” programı başladı.

Kadın Enerjisi projesinin “Next” isimli etabında, teşvik edici uygulamalarla kız çocukları, lise ve üniversitede elektrik bölümlerine yönlendirilecek. Online yapılan lansman etkinliğiyle kız öğrencilerin enerji sektörüne dair ufkunu genişletmeyi hedefleyen proje, geniş katılımlı açılış ile başladı. Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Enerjiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Özlem Ataünal liderliğinde gerçekleşen lansmana, Enerji Grubu Şirketlerinden yaklaşık 150 kişi katılım sağladı.

 

“TEŞVİK EDİLMESİ SAĞLANACAK”

SEDAŞ İnsan Kaynakları ve Kurumsal Yetkinlikler Direktörü Sinem Yorulmaz, projenin ayrıntılarından söz ederek; “Sektörümüzde kalıp yargı haline gelen ‘erkek işi’ anlayışı nedeniyle kızlarımız elektrik alanında eğitim almaya çok sıcak bakmıyor, bunun sonucunda enerji sektöründe kadın istihdamı ve kadın lider sayısı istenen seviyenin uzağında kalıyor. Bu durumu değiştirmek ve kız öğrencilerin ufkunu genişletmek istiyoruz. Akkök Holding çatısı altında Akenerji ve Sepaş Enerji ile yürüttüğümüz Kadın Enerjisi projesinin Next etabında, kız öğrencileri lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerine yönlendireceğiz. Holding enerji grubu çalışanlarının, 7. ve 8. sınıf ile 11. ve 12. sınıfta okuyan kız çocuklarını lise ve üniversite tercihlerinde elektrik bölümlerinde eğitim almaları için teşvik ediyoruz. Katılım sağlayan kız öğrencilerimize; saha gezileri, uygulamalı teknik eğitimler ve mentorluk yoluyla gelişim imkânları sunacağız. Lise ve üniversitede elektrik, elektrik-elektronik bölümlerini seçen ve kaydolan kız öğrencilerimize bir yıl boyunca burs imkânı sağlayacağız. Böylelikle sektörümüzde daha etkin kadın görünürlüğünün sağlanmasına destek olacağız” dedi.

 

“Türkiye’ye yaymayı hedefliyoruz”

Her yıl 150 kız öğrenciye ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında saha gezileri, uygulamalı teknik eğitimler ve mentorluk yoluyla gelişim, staj ve burs imkânlarının yanı sıra katılımcılara Akkök Holding enerji grubu şirketlerinde işe alımlarda öncelik hakkı tanınacak. Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Enerjiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Özlem Ataünal da kız öğrencilerinin lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerini seçmelerinin önemine değinerek, enerji sektörünün geleceğindeki kadın sayısının artırılmasını amaçladıklarını belirtti. Ataünal, 2022 yılı sonuna kadar en az 550 kişiye doğrudan fayda sağlayacak şekilde kurgulanan Kadın Enerjisi projesinin, 2023 yılı itibarıyla Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

manset-025.jpg

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.