SEDAŞ kar seferberliğini sürdürüyor

SEDAŞ kar seferberliğini sürdürüyor

Günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayıp, alarm durumuna geçen Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekiplerinin zorlu enerji mücadelesi ise hız kesmeden devam ediyor.

58’i yönetim kademesi olmak üzere toplamda 782 kişiden oluşan ekipler gece gündüz sahadan ayrılmadan “kar nöbeti” tutuyor.

Hava muhalefetine karşı enerji sürekliliğinin sağlanabilmesi için teknolojik imkanlardan yararlanılıyor. Pazartesi günü şiddetli kar ve fırtına nedeniyle trafo arızasının yaşandığı bölgelerde Jeneratör çözümü devreye alındı. Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı köylerde aşırı yağış nedeniyle oluşan kesintilerde de bu uygulama etkili bir şekilde kullanıldı.

 

GEBZE’DE ÇALIŞMALARA ARA VERİLMEDİ

Kar, buzlanma ve kuvvetli fırtınaya teslim olan Kocaeli’nde hafta boyu çalışmalar aralıksız devam etti. Ekipler, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı yüksek bölgelerde iletken kopmalarına bağlı arızalar hızlıca onarıldı. Gebze ve Darıca ilçelerinde de toplamda 74 kişilik SEDAŞ ekip, uzun uğraşlar sonucu arızaları onardı. AFAD ve yerel yönetiminde desteğiyle kentin yüksek noktalarında meydana gelen bölgesel arızalara müdahale edilirken, ekipler il genelinde hızlı müdahale için görev noktalarından ayrılmıyor.

 

5-030.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.