SEDAŞ AFAD’tan tam puan aldı

SEDAŞ AFAD’tan tam puan aldı

  SEDAŞ ulusal çapta ve yerel düzeyde bir afet ve acil durum yaşandığında ve sonrasında  neler yapılacağını ilgili kurumlara anlattı....

 

 

SEDAŞ ulusal çapta ve yerel düzeyde bir afet ve acil durum yaşandığında ve sonrasında  neler yapılacağını ilgili kurumlara anlattı. SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın’ın başkanlığında hazırlanan “Yerel Enerji Hizmet Grubu Planı” çok başarılı bulundu ve AFAD yetkililerinden tam puan aldı. 

 SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, Sakarya ilinde ilgili kurumların bir araya geldiği toplantıda, “Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının” amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana gelen bir afet ve acil durum sonrasında elektrik, doğalgaz, petrol, kömür gibi üretim, iletim ve dağıtım tesislerinde meydana gelebilecek hasarların acilen onarılarak en kısa sürede enerji ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti. Açıkalın, afet sonrası enerji hizmetlerinin sunumunu hızla normal durumuna getirmenin önemli olduğunu ve hazırladıkları planda amacın, afet ve acil durum bölgesinde enerji elektrik ve doğalgaz altyapı tesislerinin onarılması, acil ve kritik tesislere enerji sağlanması ve geçici barınma yerlerine enerji altyapı tesislerini kurmak olduğunu açıkladı. Afet anında bunun için destek çözüm ortakları ile diğer yerel düzey hizmet gruplarıyla işbirliği yapılacağını belirten Açıkalın, “Gerekli durumlarda koordinasyonun sağlanması için çalışmalar yürütülmesi de planda yer almaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.