SEDAŞ, AFAD Tatbikatına Katıldı

SEDAŞ, AFAD Tatbikatına Katıldı

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Enerji hizmet grubu; TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında 2019 yılı bölgesel saha uzantılı masa başı tatbikatına katıldı.

Sapanca ilçesi AFAD Arama Kurtarma Birliği’nde yapılan tatbikattaki senaryo gereği;  6,0 şiddetinde Arifiye merkezli bir deprem meydana geldiği ve depremde Adapazarı, Arifiye, Sapanca, Geyve ve Akyazı ilçelerinde bazı binalarda ve yerleşim alanlarında hasar oluştuğu ve vatandaşların mahsur kaldığı yönünde bilgi aktarılması üzerine TAMP Sakarya Planı devreye sokuldu. 
DEPREM SONRASI ELEKTRİK ARIZALARI 
Plan kapsamında;  AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) üzerinden Yerel Düzey Hizmet Grubu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının olay yerlerine intikali sağlandı. Ekipler tarafından arama kurtarma çalışmaları başlatılarak Sakarya Afet Müdahale Planı içerisindeki Yerel Düzey Hizmet Grubu ile birlikte depremin ardından oluşan yangın, heyelan, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ve boğulma gibi ikincil afetlere de müdahale edildi. Tatbikatta enerji hizmet grubunda bulunan SEDAŞ; tatbikat senaryosu gereği oluşan deprem sonrası elektrik dağıtım hattında meydana gelen hasarları tespit ederek, arızalara hızlıca müdahale etti. SEDAŞ ekipleri; depremde zarar görmüş trafo tesislerinin yerine, mobil jeneratörler koyarak bölgenin enerji ihtiyacını karşıladı.1-139.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.