Seçim sürecinin kazananı genç avukatlar olacaktır

Seçim sürecinin kazananı genç avukatlar olacaktır

Kocaeli Genç Avukatlar Meclisi’nde yürütme kuruluna Resul Uludağ’ın listesinden aday olan Adem Çeçen seçim sonucuna tabi olmaksızın, sürecin kazananının genç avukatlar olacağına inandığını söyledi

Kocaeli’ye okumaya geldikten sonra hayatını Kocaeli’de devam ettiren hukukçular arasında yer edinen Kayseri eşrafından Adem Çeçen, listesinden Genç Avukatlar Meclisi yürütme kuruluna aday olduğu Resul Uludağ ile  stajyer avukatlık dönemimde, aynı yerde çalışırken tanıştı. Aynı yerde staj yaptık. Daha sonra da baro içinde sürekli görevler almaya devam etti:

DERTLERİMİZ TAMAMEN ORTAK

“Baroya bir kere gönül verdikten, mesleğe dair olumlu bir şeyler yaptığınızı hissettikten sonra oradan geri kopamıyorsunuz. Amacımız meslektaşlara iyi gelecek şeyler yapmak. Hem kendi dertlerimizi hem meslektaşların dertlerini çözmek çünkü dertlerimiz tamamen ortak. Benim derdim başkasının derdi değil diye bir şey yok.

Burada çözüm odaklı bir süreci hayata geçirmeyi düşünüyoruz, istiyoruz. İstekliyiz arzuluyuz. İnşallah arkadaşlarımız bize oy verirler de seçilirsek elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz.

Tabi ki diğer aday meslektaşlar da ellerinden geleni yapacaklardır. Onların da amacı sorunlarımızı çözmeye çalışmak. Biz bu sürecin genç avukatlar için, sorunlara çözüm odaklı gidilen bir süreçte yararlı olacağını düşünüyoruz. Her iki tarafın da mücadelesi, çabası, inşallah güzel bir süreç olur bizim için.”

ANADOLU’DAN GELİP KOCAELİ’Yİ

SEVMEMEK MÜMKÜN DEĞİL

 

7023.jpg

1997, Kayseri doğumlu Adem Çeçen, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi (2019) mezunuyum. Kocaeli’ye yerleşmeyi tahsilinin ikinci yılında, “Hayat bize ne getirir bilemiyorum ama Kocaeli’de devam etmek istiyorum” diye kararlaştırmış: “Kocaeli’yi çok sevdim. İç Anadolu’dan gelen bir insanın Kocaeli’yi sevmemesi mümkün değil. Deniz, yeşillik, güzel gezilecek yerleri, parkları; Gebze’nin, İzmit’in Maşukiye’nin, Kandıra’nın doğal güzellikleri, çok güzel yerleri var. Ben de tabiri caizse aşık oldum. Ailem burada değil. Onlardan 600-700 kilometre uzakta hayat yaşıyorum ama Kocaeli’yi gerçekten sevdiğim için burada devam ediyorum. Stajımı da burada yaptım. Avukatlık mesleğime de burada başladım. Ofisimi burada açtım. İnşallah burada da devam edeceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.