SEBUKA kadınların sesi olmayı hedefliyor

SEBUKA kadınların sesi olmayı hedefliyor

Avukat, aktivist aynı zamanda yazar da olan Aslı Karataş toplumsal cinsiyet mücadelesine yönelik Sen Bu Kadınların Avukatı mısın -SEBUKA isimli internet sitesi ile yayınlar yapıyor.

Avukat , aktivist aynı zamanda yazar da olan  Aslı Karataş toplumsal cinsiyet mücadelesine yönelik Sen Bu Kadınların Avukatı mısın - SEBUKA  isimli internet sitesi ile eşitliğe dair bir çok konuya dikkat çekecek yayınlar yapıyor.

Kendisiyle ilgili olarak  https://www.sebuka.com/ internet sitesinde ise şunları yazıyor:

“3 kız çocuklu bir ailenin ortanca kızı olarak Kocaeli’nde büyüdüm. Koç Özel Lisesi’nde yatılı okuduktan sonra Koç Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun oldum. İstanbul Barosu’ndan avukatlık ruhsatımı aldım. Ardından Galatasaray Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptım. GSU mezuniyetinde kep atarken oğluma 6 aylık hamileydim. Feminizm ergenliğe girdiğimden beri hayatımda. Hukuk fakültesinde öğrenci olduğum yıllardan bu yana haricen çeşitli sivil toplum örgütleri ile dayanışma içinde çalışıyor ve çeşitli projeler yürütüyorum. 2016 yılında anne olduktan sonra annelik de gündemime girdi ve bu konular üzerinde düşünmeye, yazıp çizmeye başladım. Avukat, anne, aktivist ve çeşitli diğer bütün kimlikleri bir arada taşımaya çalışıyorum.”

SEBUKA platformunda cinsiyetçi hukuki düzenlemeler, ebeveynlik rollerinin adil paylaşımı ve işyerinde cinsiyetçilikle mücadele alanında içerikler yer alıyor.

Üniversitelerde flört şiddeti ve dilde eşitlik alanında eğitim ve seminerler veren Karataş, aynı zamanda şirketlerde eşitlik politikaları geliştirilmesi üzerine danışmanlık veriyor.kizlar-sahada-egitiminden.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.